lauantai 18. elokuuta 2012

Muuton anatomiaa, vol. 4, viimeistelyä.

Varoitus, en ole mikään sisustaja, en todellakaan.

Nyt tämä kämppä alkaa jo näyttää kodilta. Vihdoin! On sitä jo pitkään tuntunutkin siltä ettei kotona ole muuta tehnytkään kun siivonnut.. Ostin tuohon vuodesohvaan petauspatjan, ja nyt se on muunnettavissa rumasta perusulkomuodostaan huolimatta kivaksi 120cm leveäksi sängyksi, joka ei edes haise tunkkaiselta tai näytä satavuotiaalta. Testinukuinkin sen jo, ja vaikuttaa siltä että kyllä siihen kehtaa yövieraita majoittaa! Saatan nukkua siinä itsekin aika usein, sillä kadun meteli kuuluu olohuoneen puolelle paljon heikommin kuin makuuhuoneeseen. Kokoontaitettuna sohvamuodossaan ilman patjaa se on edelleen susiruma, kova ja karhea. Aion kuitenkin tuunata sitä vielä jotenkin, en vaan ole keksinyt sellaista kikkaa joka olisi halpa ja helppo, mutta toimiva.

Alla vähän kuvia olohuoneesta, ja sohvasta ihan omana itsenään, väliaikaisvirityspeitteiden kanssa, ja levitettynä:


Muita tuunauskohteita keittiössä lienee tuo pöytätason alla oleva taloustikas. Saan kuulemma toisen samanlaisen myös, ja ajattelin että niiden kuluneisiin istuinosiin ja portaisiin voisi tehdä irrotettavat pehmustetut päälliset. Minulla ei meinaan ole työtuolin ja puisen jakkaran lisäksi täällä ollenkaan tuoleja, joten noilla on istuttava.. Päälliset voisi sitten irroittaa jos haluaa käyttää noita oikeasti taloustikkaina ja kiivetä johonkin. Päällisten kanssa se voisi olla vaarallista jos ne pyörähtävät jalan alla.

Olisi kiva päästä ompelemaan jotain. Haaveena olisi myös ommella itselle koulupukutyylinen vekkihame, mutta toistaiseksi se on jäänyt kun en ole oikein tiennyt millainen olisi siihen sopiva kangas. Miksi muuten tuossa ompelukoneessa on niin äärettömän lyhyt piuha tuohon polkimeen? Ei mulla ole niin matalaa pöytää että se poljin ylettäisi maahan :D Noiden aiemmin mainittujen lisäksi ei tupakeittiössä taida muuta enää kesken ollakaan, kunhan tiikeritaulun vielä saisi seinään sohvan yläpuolelle.

Alla kuvat sitten makkarista. Nyt siellä on tuo sama petari mikä oli tuossa sohvalla aiemmissa kuvissa. Joo, 100cm leveässä sängyssä 120cm petari, eli vajaa 10cm molemmilta puolilta tulee yli..  Yllättävän hyvin se kuitenkin toimii tuossa, jos suurin osa ylimenevästä tukee vähän seinään. Eipähän tarvi keksiä sen kummempaa paikkaa säilyttää tuota petaria yövieraiden varalle. Makkariin ei löytynyt sopivia verhoja, joten verhon virkaa hoitaa nyt lakana. Onpahan näköesteenä ja vähän valonesteenä aamuisin, ja näyttää ihan yllättävän siedettävältä. Nyt minulla on vihdoin makkarissa myös ihan kattovalaisinkin, se tarttui mukaan samalta reissulta kuin patjakin. Sänky kaipaisi päiväpeittoa, ja nuo muuttolaatikot voisi heivata pois sängyn päästä. Ompelukonetta voisi sitten säilyttää siellä silloin kun sitä ei käytetä. Ja jotkut oikeat verhot olisi kivat.

Keskimmäisessä kuvassa näkyy kauniisti se purkamaton muuttolaatikko


Mutta kohtahan täällä voi jo järkätä tuparit! Kaikki alkaa olla jo esittelykunnossa sohvan tuunausta ja verho-ongelmaa lukuunottamatta, jos ei erehdy kaappeihin katsomaan. Yksi hylly on mm. nimetty sälähyllyksi, ja sinne on koottu kaikki sellainen roina joille "etsin paikan myöhemmin", tai joista mietin, että "päätän myöhemmin heitänkö tuon pois". Lisäksi talvivaatteet sunmuut ovat edelleen pahvilaatikossa vaatekaapissa..

Mutta näyttää hyvältä! Nyt vois mennä katsomaan onko tuo kameran akku latautunut senverran että voisin lähteä vähän kikkailemaan pihlajanmarjojen kanssa!

2 kommenttia:

  1. Itse käytin rumalla sohvalla vähän isompikokoista päiväpeittoa. Näytti paljon paremmalta, ja värinkin saa vaihdettua aika helposti :P

    VastaaPoista
  2. Ja sitä paitsi toihan näyttää tolla väliaikaisvirityksellä hyvältä jopa ^^

    VastaaPoista