maanantai 18. marraskuuta 2013

Eino myrsky

"Jos tarpeeksi kovaa tuijotan, niin toi kahva kääntyy"
Kissat viettivät tänään päivää parvekkeella, tutkimassa Eino myrskyn aiheuttamia tuhoja. Vähän oli tavaraa (ja roskaa) lennellyt ympäriinsä, mutta eivät onneksi parvekkeelta ulos, kun on nuo suojaverkot :D Eipä tuolla parvekkeella kamalasti tavaraa nyt ollutkaan, omenalaatikoita ja niiden pakkausmateriaaleja vaan. Selvittiin siis hyvin vähällä, eikä tässä ympäristössä muutenkaan näkynyt suurempia myrskynmerkkejä :) Parveke on suosittu tutkimuspaikka, ja sinne juostaan aina heti kun ovi avataan. Myrsky viihtyy parvekkeella aina pidempään kuin Viima: kun leikit on leikitty, on parvekkeen oven läpi kurkistettaessa vastassa ylläolevankaltainen naama, ja silloin tietää, että ovi pitää avata. Ovea pidetään tätänykyä jo kiinni vaikka kissat olisivatkin parvekkeella: emännälle tulee tietokoneensa ääressä vilu, jos näillä keleillä pitää vieressä ovea auki!

Parveke on myös hyvä paikka pistää kissat hetkeksi jäähtymään, jos riehunta ja mekkala nousee turhan hurjaksi. Viimeviikon alkuviikko meni sairastelun takia vähän harakoille (tosin positiivista kyllä, en ole nyt viikkoon napsaissut yhtään särkylääkettä hampaan takia, ja olen syönyt jopa ihan näkkileipääkin!), ja torstai-illan söi työpaikan rekrytointisauna. Olin siellä muutaman työkaverin kanssa esittelemässä kiinnostuneille työnhakijoille firmaa, ja kertomassa mitä kannattaa opiskella, ja millaisilla meriiteillä töihin voi päästä. Paikalla oli muutamankymmentä kiinnostunutta kuuntelemassa (ja syömässä ilmaista ruokaa, ja saunomassa). Lopulta pääsin oikeastaan vasta perjantai-illasta alkaen aloittamaan projektityökurssin 14h koodausurakkaa. Siinä vaiheessa näppäimistöllä kiehnäävä tai tylsyyksissään maukuva kissa pääsi kyllä vikkelään parvekkeelle kuluttamaan energiaansa.

Joskus olen miettinyt, toimiiko näkymä parvekkeelta kissalle televisiona: intensiivisesti sitä jaksetaan tuijottaa (etenkin jos näkyy lintuja) päivästä toiseen silmät pyöreinä. Jännittävän parvekkeellapyörimisen jälkeen nuo tuntuvat myös väsähtävän. Nytkin, kun päästin ne sisälle, painelivat suoraan peseytymään ja nukkumaan. Jännä paikka tuo parveke.


2 kommenttia:

  1. Tiukka tuijotus ja johan alkaa tapahtumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Joskus pitää kyllä säestää maukaisulla, jos ei muuten huomata..

      Poista