keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Vieraskorea pikkuprinsessa

"Hohhoi, mitähän se taas aikoo selittää?"
Viima on prinsessa! Kotioloissa omalla porukalla se on hyvin vaativa, ja osaa kerjätä kyllä huomiota melkoisen äänekkäästi. Jos edes vilkaiset Viiman suosikkileikkipaikan suuntaan, se ryntää sinne äänekkäästi maukuen odottamaan leikkiseuraa, ja katselee paheksuvasti jos et seuraa perässä. Viimalta saa kommentin asiaan kuin asiaan, ja se "juttelee" valtavasti.

Ruoalle nirpistellään nenää säännöllisin väliajoin, vaikka jo seuraavalla ruoka-ajalla ihan sama ruoka kelpaa vallan hyvin. Joskus ruoka kelpaa vain, jos kupin nostaa kiipeilypuun huipulle! Tässä kohtaa taitaa tosin olla syynä se, että kissaneitiä on vähän hemmoteltu. Kaikkia keinoja täytyi kokeilla, jotta sen saisi syömään oman osuutensa ennen, kun Myrsky hyökkää apajille :D Viimeaikoina ollaan kyllä tylysti nostettu sapuska jääkaappiin, jos ei ole kissalle kelvannut, ja tarjoiltu vasta seuraavalla ruoka-ajalla sitten. Vältetään nyt viimeiseen saakka nirson kissan kasvatusta..

"Hetkinen!?"
Yksi asia on jännä: Viima päätti lopettaa onnistuneen pellettiintotutuksen jälkeen hiekkalaatikkoon kakkimisen kokonaan. Pelletit kelpasivat hyvin viikon-pari, mutta sen jälkeen alkoi joka aamuksi ilmaantua kakkakasa saunan lattialle. Mikään ei ollut muuttunut tämän käytösmuutoksen sattuessa. Hiekkalaatikko oli puhdas, pelletti oli samaa, kissa terve ja pirteä. Pissillä käymiseen laatikko yhä kelpasi. Kokeiltiin ottaa myös vanha hiekkalaatikko käyttöön uuden rinnalle, ei muutosta. Siirrettiin laatikko sinne saunan nurkkaan, mikä nyt oli valikoitunut uudeksi vessaksi: kakka oli seuraavana aamuna toisessa nurkassa.

Koska syksy on ollut niin kiireinen, todettiin yhdessä, että ei ruveta estämään tätä toimintaa peittämällä noita nurkkia: parempi kun tekee saunaan/kylpyhuoneeseen, josta lattia on helppo puhdistaa ja pestä. Ainakin tiedetään, mistä kakkaylläri löytyy, kun ei estetä saunaan pääsyä. Ties mihin se sitten tekisi jätöksensä! Tätä on jatkunut n. puolitoista kuukautta, eikä olla keksitty syytä siihen.. Että terveisiä vaan vanhemmille, jotka ottavat nämä jouluksi hoitoon!

Tästä päästäänkin kaikkein mielenkiintoisimpaan: meillä on viimeaikoina käynyt usein vieraita, viime perjantaina oli kerhon hallitusilta meillä (jossa sain siirrettyä rahastonhoitajan pestin eteenpäin), lauantaina tulivat kaverit viettämään tupareita, ja he jäivät yöksi. Maanantaina meillä oli toisen kerhon yleiskokous ja illanvietto (jossa minut valittiin puheenjohtajaksi). Näissä tilaisuuksissa Viima usein torkkui arvokkaasti kiipeilypuussa tai leikkiputkessa, vaikka toki antautui silitettäväksi, jos joku vaati. Ei puhettakaan prinsessakäytöksestä tai huomion vaatimisesta! Ja se kakkakin on tämän viikonlopun aikana päätynyt hiekkalaatikkoon, jostain mystisestä syystä! Liekö kissa vieraskorea?

"No oliko pakko ihan kaikki kertoa..."

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Taitaa Viima haluta vieraita ja juhlia enemmänkin.

  VastaaPoista
 2. Aika jännä juttu. Toivottavasti hiekkalaatikko kelpaa vastedeskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi on kelvannut jo viikon ajan! *Koputtaa puuta*

   Poista