perjantai 16. elokuuta 2013

Muuttopostaus, koti, ja kissat

Viimeaikoina on tullut kyllä kirjoiteltua blogiin niin vähän, että ihan hävettää. Sinänsä aiheita on ollut, mutta ei oikein aikaa. Päivät olen töissä, kätköily vie joka illasta palasen (olen yhä mukana 31 päivän haasteessa!), ja ajoissa on pitänyt mennä nukkumaan, jotta aamulla on taas herännyt töihin. En ole oikeastaan juuri istunut edes rauhassa koneen ääreen koko puolen kuukauden aikana kuin ihan lyhyiksi hetkiksi. Takana on 16 päivää, 16 geokätköä, kaksi ratsastustuntia, pari roolipeli-iltaa, yksi viikonloppu pääkaupunkiseudulla poninäyttelyissä, yksi työmatka, vauvakutsut tulevan kummipojan äidille, Mikon syntymäpäivät, kissojen rokotuskäynti, pari käyntiä kaverin kissaa hoitamassa, käynti sohvaostoksilla... niin, ja tosiaan muutto ja muuttolaatikoiden purku ja siivous sen jälkeen. Ja viime maanantaina nähtiin tähdenlentoja!

Noihin se aika sit vissiin meni, ja niitä vähäisiä oman ajan hippusia ei tehnyt mieli viettää koneen ääressä... mutta lupaan ryhdistäytyä, ja kuten joskus lupasin, esittelen nyt lyhyesti tämän uuden kodin :) Tässä postauksessa on myös tarjolla pientä kuva-arvoitusta: bongaa joka kuvasta kissa, löydätkö kaikista? :D Muutenkin tämä postaus on ehkä vailla juonta, päitä ja häntiä sentään onneksi löytyy!

Muutto tapahtui 30.7. ja 2.8. oli jäljellä enää yksi purkamaton muuttolaatikko (se tosin on jäljellä edelleen...). Uskomaton tahti helteisessä asunnossa sanon minä, enkä olisi siihen itekseni kyennyt. Loppuvaiheessa alkoi jo usko loppua, että eihän tästä nyt tuu mitään, en tahdo nähdä yhtään laatikkoa enää, piiloudun peiton alle ja jään sinne, paitsi että siellä tulee kuuma! Mikko kuitenkin potki eteenpäin, ja onneksi potki. Paljon mukavempaa asua järjestetyssä kodissa kuin laatikkomeressä. Sanoin aiemmin, että koska kamerat olivat muuttokuormassa piilossa, ei muuttotilanteesta ole juuri kuvia, mutta löytyipäs sentään yksi huono kuva muuton jälkeiseltä päivältä puhelimen muistista:

Tästä on jo muutama loota purettu!
Kun kamera löytyi, kuvailin jonkin verran laatikkovuoria myös. Tuolloin suurin osa oli jo tyhjiä, ja kuvauskohteena lähinnä kissojen hämmentynyt liikehdintä laatikoiden seassa. Tai etenkin Myrskyn, Viima pysytteli alkuun sängyn alla turvassa, ja hiippaili vain vähän. Asunto oli tosiaan alle viikossa tyhjätty pahvilaatikoista, ne itse lootatkin annettiin eteenpäin eräälle toiselle muuttajalle.

Myrsky löysi laatikon, jossa kuskattiin kissanruuat..
Tyhjien laatikoiden torni!
Aiemmin esittelin jo parvekkeen ja eteisen, joten nyt on oikeastaan jäljellä enää olohuone, keittiö, sekä makuuhuone. Olohuoneessa on vielä pari pahvilaatikkoa, johon on pakattu äidin tuloa odottavia, Kärkölään matkalla olevia tavaroita (eivät siis ole muuttolaatikoita vaan uudelleen pakattuja! :D), ensikuussa siihen niiden paikalle on tulossa sohva. Lisäksi ainakin yksi taulu pitäisi saada seinälle, valaistusta pitää lisätä (pahoittelen kuvien rakeisuutta, mutta asunto on aika hämärä iltaisin, joten on hankala ottaa hyviä kuvia), makuuhuoneeseen on yhä piilotettuna se viimeinen muuttolaatikko, ja muutamia muita pikkujuttuja pitäälaitella. Muutoin tämä on ollut ihan valmis koti jo hyvän aikaa :)

Ai sä yritit lukee lehteä vai?Edelliset asukkaat jättivät meille lähes ilmaiseksi astianpesukoneen, lasiovisen vitriinin, korkean kissojen kiipeilypuun, pienen puunvärisen lipaston, ja isomman valkoisen kaapiston, jotka kaikki päätyivät meillä iloisesti hyötykäyttöön. Vitriiniin saan koriste-esineeni esille ensimmäistä kertaa kissojen tulon jälkeen, ja isommasta kaapistosta kissat saivat ihan oman tarvikekaappinsa (vaikka olenkin julma ja kiellän Myrskyä tunkeutumasta sinne sisälle repimään ruokapusseja...). Kiipeilypuukin kelpasi kissalapsille heti käyttöön! Ja allekirjoittanut palvoo astianpesukonetta!
Päiväpeitto menee vaihtoon, se on liian pieni :D
Kuvassa se on lavastettu näyttämään siltä että se riittäisi.

Viimakin löysi uuden löhöpaikan.
Semmonen paikka se :) Ja tosiaan, kissojen kuulumisista: kävimme rokotuksilla viime viikolla, sillä nämä pienet pörriäiset täyttävät ihan näillä näppäimillä vuoden (synttäripostausta luvassa loppukuusta :P)! Olen myös ilmoittanut ne molemmat syksyn Pirokin näyttelyihin, ja siitä lisää myöhemmin. Eläinlääkäri myös punnitsi molemmat kissat: Myrsky painaa jo miehekkäät 5,3kg, mutta Viima on hippusen laihtunut, ja painoi 3,8kg. Näyttää siis pahasti siltä, että joku rohmuaa toiselta ruokaa! Tätä pitää tarkkailla..

ps.
Mikko sai syntymäpäivänään Tigen blogin ohjeella tehtyä Valkosuklaamustikkapiirakka.
Onnistui loistavasti vaikka itse sanonkin, ja oli hurjan tujua ja makeaa :D
Leipoessa muuten huomaa, miten mahtava asia tiskikone on!
(Tässä kuvassa ei ole kissaa).


4 kommenttia:

 1. Kissat bongattu kuvista! Helppo tehtävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, hienoa! Meinasi olla liian vaikea itselleni, kun vasta kuvia toista kertaa selatessa hoksasin itse pari Viiman linssiluteilua! Kuvatessani en hoksannut ollenkaan..

   Poista
 2. Astianpesukone! Nyt sinullakin koitti kissanpäivät! Minulla on ollut astianpesukone pian kymmenen vuotta, ja vieläkin olen siitä enemmän kuin iloinen:D

  Kuinkas tuossa noin pääsi käymään? Myrsky löytää kissanruokalaatikon? Onko herrasta tulossa pullukka;) (Meilläkin Myrsky näyttää tukevoituvan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpäivät, todellakin! Miten kivaa onkaan leipoa, kun ei tarvitse tuskailla jo etukäteen sitä tiskin määrää! <3

   Ja joo, poika on vähän pullukan rajoilla. Minkäs teet, kun sille kelpaa kaikki! Leipoessani se kävi mm. ryöstämässä itselleen valkosuklaata, ja ehti syödä puoli palaa ennen kuin hoksasin... Kaipa tuo lienee leikattujen kollien ammattitauti, tuo pieni miehekäs tukevoituminen ;)

   Poista