keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pikaratkaisu

Ollaanhan me jo sitä useampaan otteeseen mietitty, että roskiskaapin oveen pitäisi saada jonkinlainen lapsilukko. Kissojen mielestä kun roskiksia olisi aivan mahtavaa tonkia. Jo elokuusta lähtien lapsilukon paikkaa on hoitanut oven eteen asetettu tuoli, joka tosin on ollut ikävästi keittiössä liikkumisen tiellä. Tänään se päätös sitten tehtiin, ja pikavauhtia. Sain nimittäin töihin Mikolta seuraavankaltaisen viestin:

Heräsin ja tulin olohuoneeseen, jääkaapin ovi oli levällään. Alahyllyiltä kaikki irtoava oli vedetty lattialle, osa viety kylppäriin. Puolet nakeista ja melkein kaikki kinkku oli syöty. Jääkaapissa +20 astetta. Ei sen enempää hajua millon se olis avattu. Varmaan se on siinä ollu ainakin 2 tuntia auki, juustokin oli viety, ei ollu hyvää.

Myrsky (tai jälleen se tuntematon räyhähenki, joka aina vierittää syyt kissojen niskaan!) on nyt sitten oppinut avaamaan jääkaapin oven. Aiemmassa postauksessa kerroin Myrskyn suosikkilelusta. Nyt lelu on jo melkoisen kärsinyt, vaikka pidetään jääkaapin yläpuolella olevassa kaapissa turvassa leikkien välillä. Reippaana poikana Myrsky on yrittänyt hakea lelua sieltä ihan itse, mutta onnistunut lähinnä pudottelemaan jääkaappimagneetteja. Aamulla oli ilmeisesti sitten käynyt (kissan kannalta) onnellinen vahinko, ja jääkaapin ovi oli auennut.. Ja kun se kerran onnistui, niin varmasti sitten useamminkin? Tämä ei sopinut perheen kaksijalkaisille sitten yhtään, joten jotain piti tehdä.

Ikea tarjosi ratkaisun tarjoushintaan. 4 kommenttia:

 1. Apua, meilläkin on pitänyt asentaa lukkoja Haikun takia. :D On nää vaan fiksuja. Välillä vähän turhankin. :D Jääkös noista teidän lukoista jälkeä materiaaleihin jos ne poistaa? Meillä käytettiin ovihakasia, mitkä ruuvataan seinään/oveen. Ei niin kivaa vuokra-asuntojen ollessa kyseessä ja mietinkin että jokin asuntoystävällisempi ratkaisu pitäisi kehitellä, jos joudun joskus muuttamaan toiseen vuokra-asuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on semmoisella liimatarralla kiinni, eli kyllä siitä jonkunlainen jälki varmaan irrotettaessa jää, mutta raaputtamalla/pesemällä se saattaa hävitäkin. Mitään reikiä ei siis tosiaan ole tms, eli teoriassa mahdollisuus olla jättämättä mitään jälkiä :D

   Silloin kun olin pieni, meillä oli tuollaisessa roskiskaappia vastaavassa kaapistossa semmonen U:n muotoinen vanerikappale joka pujotettiin yläkautta noihin kädensijoihin. Sellainen saattaisi jopa olla käytännöllisempi tuossa, sillä tuon avaaminen vaatii kaksi kättä ja yleensä roskikselle mentäessä kädessä on aina jotain.

   Poista
 2. Vannon, että en naura. Ainakaan ääneen. Ps. Seuraavalle kerralle voitteko kysyä mikä juusto kelpaa, jos Ikeastakaan ei ole vastusta ?

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä ehkä pikkuhiljaa alkaa näin perjantaina naurattamaan, kun on jo kaksi yötä tapauksen jälkeen nukuttu :D Salaneuvosjuustoa nuo olivat järsineet mutta hylänneet maistiaisen jälkeen. Se ei siis ainakaan pidemmän päälle kelvannut, ja toivotaan että IKEA estää tulevat kokeilut :D

   Poista