lauantai 9. maaliskuuta 2013

Booda Dome Cleanstep - kissanhiekkalaatikko

On se unirytmi jo vähän kääntynyt, kun heräsin yhdeksän pintaan ilman herätystäkin. Ulkona on nätti aurinkoinen keli, mutta melkoinen pakkanen, joten leikitänpä sitten sisällä kissoja kuunnellen Lahden Radiosta Salppurin kisoja. Ei tuo urheilupuoli minua niin kiinnosta, mutta jos vaikka kuuluisi tuttuja ääniä :D Saa nähdä menevätkö porukat tänävuonna katsomaan iltamäkeä, tai ainakin ilotulitusta lypsyn jälkeen.  Niihin nyt ei sentään radiossa törmää.

On se jännää kytätä naapureita!
Mutta jos asiaan, niin DPD toimitti viikolla Zooplus.comin tilaukseni, jonka mukana tuli Tigerino Canadan uutta hajustamatonta hiekkaa, ja uusi iso Booda Dome Cleanstep hiekkalaatikko! Ensivaikutelma hiekkalaatikosta oli aika järkyttävä - se tuli ihan mahdottoman suuressa laatikossa, ja meinasin ennen sen avaamista, että onko siellä peräti kaksi laatikkoa, vai oliko se vain reippaasti suurempi kuin odotin :D Mutta ei sentään, kuljetuslaatikon suuri koko johtui onneksi vain pakkausmateriaalin ja pehmusteiden määrästä. Ja hyvä, että niitä oli. Lähetyksessä mukana tulleet kissanhiekkapusseja sisältäneet laatikot olivat molemmat vähän kärsineitä. Toinen oli teipattu kokoon ja toinen oli suorastaan rikki. Ja kuten viimeksi sanoin, kissat sitten vähän rikkoivat sitä lisää.

The Pahvilaatikko (ja huonolaatuinen kuva)
DPD:n kuljetusten särkymisestä olen kuullut juttua vähän ennenkin, mutta pakko tuo oli DPD:llä tilata kun en uskaltanut ottaa riskiä, etten olisi DHL:n toimitusaikana kotona. DHL yrittää toimittaa vain kerran, ja jos vastaanottajaa ei ole paikalla, paketit jätetään postitoimistoon noudettavaksi. Autottomana en olisi ihan heti tällaisia laatikoita saanut kuskattua, varsinkaan kun kaksi kolmesta painoi reilu 30kg. DPD tekee kolme toimitusyritystä sentään.

Viima tunki laatikkoon jo ennen kuin ehdin pakkausmateriaalit poistaa
...ja Myrsky perässä.
Kun kaivoin uuden hiekkalaatikon pakkauksestaan, kissat tunkivat sinne sisälle jo ennen kun sain sen kunnolla koottuakaan. Ainakaan uutta omituisen näköistä härveliä ei pelätty! Laatikko oli säästynyt hyvin kuljetusvaurioilta, mutta katossa sisäpuolella olevien irto-osien kiinnittäminen osoittautui hankalaksi - muoviset kiinnikkeet olivat niin pehmeitä ja löysiä, että ne irtosivat ihan pienestä nykäisystä, ja yksi nipoista oli vähän valuvikainen eikä juuri pitänyt. Pienellä määrällä teippiä asia korjaantui, ja palaset pysyivät kiinni vaikka Myrsky mielellään hiekkalaatikolla käydessään kuopiikin raivokkaasti sen seiniä.

Kaikkien kissankäsittelyn ohjeiden vastaisesti otin samantien vanhan hiekkalaatikon (ja hiekan) piiloon, ja jätin kissoille vain uuden hiekkalootan täynnä uutta hiekkaa. Se rikkoontunut hiekkapussi oli pakko tyhjentää johonkin, eikä sen jälkeen uuteen hiekkalaatikkoon mahtunut vanhaa hiekkaa enää. Kissallehan pitäisi kai laittaa uuden hiekan kanssa vanhaa hiekkaa sekaisin että varmasti tottuisivat uuteen. Ihan uusi hiekkalaatikko saattaisi olla aluksi myös niin jännittävä, että vanhalle olisi tarvetta. Onneksi nämä kaksi eivät stressaa pienestä, vaan hiekkalaatikko otettiin iloisesti vastaan. Eihän tuo uusi hiekkakaan eroa yhtään edellisestä muutoin kuin tuoksultaan. Nyt nimittäin sai  Tigerino Canada hiekkaa hajustamattomana, mikä on aivan loistavaa! Hajustetut hiekat kun käy ikävästi minun nenääni.

Laatikon pohjaratkaisu. Tuohon meni 15kg hiekkaa kerralla.
Taistelu ympäriinsä leviävää kissanhiekkaa vastaan näyttää olevan voiton puolella! Iso osa kissanhiekasta jää hiekkalaatikon portaille, lisäksi laatikon oviaukko on käännetty sillä tavalla seinää ja nurkkaa vasten, että kissat joutuvat kiertämään laatikolle kulkiessaan automatolla peitettyä lattiaa pitkin, ja päätyvät lopulta hiekkalaatikkomaton kautta vasta paljaalle lattialle. Automatto on muuten todella hyvä hiekkastoppari, jopa parempi kuin tuo Mustista ja Mirristä ostettu hiekkalaatikonedusmatto, ja lisäksi myös isompi. Suosittelen. Kissoja ei myöskään enää päästetä kylpyhuoneeseen silloin kun siellä on lattia märkä - niihin kastuneisiin tassuihin kiinni jäänyt hiekka kun oli meillä suurimpia ongelmia.

Lopullinen sijainti ja asettelu
Positiivinen fiilis tästä hiekkalaatikkoasiasta tällä hetkellä, vaikka tuo ei ihan priimalaatuinen oikein ollutkaan.  Kissat ottivat sen heti omakseen, ja lattialla pyörivä hiekka on selvästi vähentynyt hiekkalaatikon, sen sijoittamisen ja automaton yhteisvaikutuksen seurauksena. Suosittelen, tosin suosittelen kyllä hankkimaan laatikon paikasta jossa sen pääsee tarkistamaan valmistusvirheiden varalta jo ennen ostoa. Hinta oli ihan joka paikassa sama, mutta itse tilasin zooplussalta koska sain kanta-asiakas etuuksilla sen verran hintaa pois koko tilauksesta, että kannatti.

1 kommentti:

  1. Pakko kyl kommentoida tätä dhl juttua eli express toimittaa kerran ja sen jälkeen sopimuksen mukaan. Dhl Economy on tällä hetkellä kokonaan siirretty Itellan jakoon tästä syystä ns. postinoutona jos jakelu ei onnistu. Pienenä vinkkinä kun Itella jättää tälläisestä lähtetyksestä lapun jossa kehotetaan noutamaan paketti lähimmästä postista niin soita DHL ja pyydä meidän asiakaspalvelun sopia uutta jakoaikaa, koska sekin on mahdollista (itella kun ei näistä ilmoita missään)

    VastaaPoista