tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kansallispuistohaaste

Yläasteella meillä oli liikunnanopettaja, joka opetti myös biologiaa ja maantietoa. Mikäli muistan mitenkään päin oikein, oli hänen nimensä Kati.  Jos joku muistaa sukunimen, saa vinkata. Jos hän jostain syystä eksyy joskus tähän blogiin, niin terveisiä! Veikkaan että hän ei muistele minua kovin hyvällä, minä taas en noin yleensäkään muistele koululiikuntaa kovin hyvällä. Se ei kuitenkaan liity tähän mitenkään. Yhdellä maantiedon (vai oliko biologian, ei voi muistaa) tunnilla käsiteltiin kansallispuistoja, ja hän kertoi jutun josta muistan vaan pääidean:

Hän kertoi haasteesta kiertää elämän aikana kaikki suomen kansallispuistot. Hän myös lupasi muistaakseni kahvit ja munkit, jos joku meistä joskus kyseisen haasteen toteuttaisi. Se jäi metsässä kasvaneen pikkutytön mieleen hienona ideana! En varmaan tule häntä koskaan löytämään tai edes etsimään, mutta koska luontokohteet on muutenkin hienoja ja ehdottomasti tekisi mieli näitä kiertää niin miksen ottaisi henkilökohtaiseksi kokoelämän haasteeksi käydä Suomen kansallispuistoista edes puolessa?

Luettelo Suomen kansallispuistoista löytyy esimerkiksi wikipediasta, en aio ottaa haasteesta mitään stressiä enkä pakkoa, vaan kohteita kierrellään sen mukaan miltä tuntuu. Yritän kuitenkin pitää vaikkapa tässä blogissa kirjaa siitä missä on tullut käytyä.

Aiheeseen liittyen vietin parinviikontakaisen kesälomaviikkoni Tammelassa, jossa tuli tarkasteltua Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot (ja myös Saaren kansanpuisto). Näistä kaikista kirjailen tänne omat postaukset pikapuoliin. Nämä kaikki olivat jokseenkin tuttuja jo entuudestaan, kun lähikulmilla on tullut pyörittyä. Nyt ensikerran kuitenkin ihan kunnolla polkuja kiertelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti