maanantai 10. kesäkuuta 2013

Uusi kotiinpaluu, väsy, ja Harry Potter!



Rankan päivän ilta?
Tänään kotiuduttiin (taas) reissusta, alan toipua räkätaudistani, onnistuin tartuttamaan sen Mikkoon, ja kissatkin pääsivät tälläkertaa meidän mukaan, ja olivat kotiutumisen jälkeen ihan naatteja! Viikonloppuna ei tullut vissiin paljoa nukuttua, sillä melkein heti kuljetuskopan luukun avauduttua molemmat menivät omiin oloihinsa nukkumaan! Oli ihan kummallista olla kotona, käydä vessassa, laittaa ruokaa, loikoilla sängyssä, ja syödä, kun ei nuo kaksi silmäparia ollutkaan jatkuvasti seuraamassa jokaista liikettä, eikä mistään kuulunut kehräystä, eikä kukaan yrittänyt tunkea lautaselle! Vähän myöhemmin molemmat siirtyivät kasaan tietokonepöydälle, mutta siinäkin nukuttiin oikein tehokkaasti ja välillä potkimisesta päätellen oikein vauhdikasta unta nähden!

Kissat kävivät nimittäin meidän mukana Kärkölässä, jonne matkustimme viikonlopuksi, sillä meidät oli kutsuttu Lahteen häihin (joista muuten nappasin morsiuskimpun, hihii!). Ja Kärkölässä oli jotain ihan uutta ja mielettömän jännää ja kiinnostavaa, nimittäin KÄRPÄSIÄ! Kissat olivat suorastaan ihan sekaisin, kun kokoajan pörräsi jotain pään ympärillä ja moneen suuntaan, eivätkä nuo osanneet päättää mitä niistä pitäisi jahdata :D Nukkuivatkohan nuo kaksi koko viikonloppuna sitten ollenkaan? Matkalla ei ainakaan nukuttu, vaan kytättiin valppaana kopasta, mitä junassa, bussissa ja Tampereen kaduilla näkyi. Ressukat olivat ihan kanttuvei, ja alkavat ihan nyt vasta heräillä :D

Nyt on taas sellainen hetki, että tuntuu että olisi enemmän kirjoitettavaa blogiin, kuin mitä on aikaa kirjoittaa! Meinasin jo kirjoittaa, että nyt on sentään reissut jo hetkeksi reissattu, mutta ei sentään. Heti keskiviikkona edessä on koko päivän kestävä työmatka Turkuun :D Jatketaan kuitenkin siitä, mihin viimeksi jäätiin, eli Lontoon matkan illasta nro 3. Jos Harry Potter hehkutus ei nappaa, kannattaa tämän viestin lukeminen lopettaa tähän!

Saavuimme kolmantena Lontoon iltanamme Watford Junctionin juna-asemalle hyvissä ajoin, ja hyppäsimme siellä odottaneeseen bussiin joka vei meidät suoraan Leavesdeniin; paikkaan jossa suurin osa Harry Potter-elokuvien sisäkohtauksista (ja osa myös ulkokohtauksista) on kuvattu. Liput oli ostettu hyvissä ajoin Suomesta käsin, sillä kyseisessä paikassa niitä ei myyty ovelta ollenkaan. Lippua ostaessa piti valita tarkka saapumisaika, jota piti noudattaa. Ilmeisesti juttu ei kuitenkaan loppujenlopuksi ollut niiiiin hurjan tarkkaa, sillä me taidettiin ainakin päästä edellisen ryhmän mukaan kun oltiin ajoissa paikalla. Kierros alkoi lyhytelokuvalla, ja pian meillä oli edessämme suuren salin ovet. Arvatkaa mitä sitten tapahtui? Juontaja kysyi, onko paikalla ketään jolla olisi syntymäpäivä. No, minähän hyppelehdin ihmismassan keskellä tasajalkaa, ja PÄÄSIN AVAAMAAN SUUREN SALIN OVET yhdessä erään nuoremman syntymäpäiväsankarin kanssa <3

Suuressa salissa oli näytillä kaikkien tupien koulupuvut, opettajat, tupapistetiimalasit, pitkät tupapöydät, astiat... yksityiskohtia oli ihan älyttömästi, kuten tylypahkan vaakuna takassa, ja eri tupien omia eläimiä esittävät gargoylet seinissä. Lattia oli ihan oikeaa kiveä, ja kestänyt käyttöä kaikkien elokuvien ajan. Itse olin oven avaamiskunniasta vielä niin järkyttynyt tässä kohtaa, että lähinnä hypähtelin paikasta toiseen kädet ja jalat täristen.  Mahtavaa mahtavaa mahtavaa!




Suuren salin jälkeen siirryimme ensimmäiseen isoon näyttelyhalliin, ja pääsimme tekemään kierrosta vapaasti. Hallista löytyi lukemattomia mielenkiintoisia asioita, kuten mm. tylypahkan portti, hahmojen peruukit, kaikenlaista tarpeistoa, sekä kuvaussetit Hagridin mökkiin, Weasleyn keittiöön, rohkelikon olohuoneeseen ja makuusaleihin, Pimennon työhuoneeseen, Dumbledoren työhuoneeseen, liemiluokkaan, taikaministeriöön... Paikalla oli paljon henkilökuntaa esittelemässä paikkoja, ja kertomassa tarinoita kuvauksista. Näimme myös muutaman eläimen, kuten Posityyhtysen, Koukkujalan ja Trevorin :D Tietysti elokuvissa heitä näytteli useampikin eri eläin, mutta nämä olivat vähintään samannäköisiä otuksia, kuin elokuvissa aikanaan esiintyneet.

Kaikenkaikkiaan nähtävää oli ihan älyttömästi, ja sitä oli höystetty eri puolilla hallia esitetyillä videopätkillä jotka kertoivat elokuvien teosta. Lisäksi osaan seteistä ja tarpeistosta sai koskea, ja paikalla olisi päässyt testaamaan mm. luutaa tai taikasauvan heiluttelua, jos olisi tahtonut maksaa vähän ylimääräistä, ja jonottaa iäisyyden :D

Tylypahkan portti!

Rohkelikon poikien makuusalit

Tylypahkan suuren kellon heiluri.

Rohkelikon oleskeluhuone

Dumbledoren työhuonetta
Taikajuomia!




Posityyhtynen (ihan oikea elävä lintu!) ja typerä ilmeeni..


Yllä Hagridin mökkiä, alempana Weasleyiden keittiötä ja taikaministeriön kiiltäviä seiniä ja pieniä toimistokoppeja. Kamerakäsi meinasi suorastaan väsyä tässä hallissa..

'
Yksityiskohtien määrä oli ihan mieletön! Elokuvaa varten oli tehty pieniä loitsukirjoja (joihin oli oikeasti kirjoitettu sisältöä), sanomalehtiä, hienoja pääsylippuja, karttoja, velhomaailman mainoksia ja muuta kyseiseen maailmaan kuuluvaa pientä sälää, vaikka niitä ei juuri elokuvissa edes näkynyt! Ja miten paljon suunnitteluaikaa oli käytetty ihan jokaisen sivuhahmonkin henkilökohtaiseen taikasauvaan! Fanityttönä sinkoilin eestaas hallin päädystä toiseen räpsimässä kuvia... ilmankos niitä tuli muutama sata... köh... Alla olevassa kuvassa näkyy myös Liekehtivä Pikari-elokuvassa nähty joulutanssiaisten suuri jäätä jäljittelevä pöytäkoriste. Nämä olivat kyllä äärettömän upeita!


Jalo ja puhdas Mustan suku!

Iseeviot peili ja salaisuuksien kammion portti

Ja kierroksen seuraavaan vaiheeseen...
Ensimmäisen hallin jälkeen siirryimme ulos pihamaalle, jossa vastaamme tuli mm. sininen Ford Anglia, Poimittaislinjan bussi, Valedron hautakivi, Tylypahkan silta, Potterien kotitalo ja Dursleyiden kämppä, sekä muutamia shakkinappuloita. Jälleen tuli otettua kuvia PALJON! Etenkin Valedron hauta ja Tylypahkan silta olivat mahtavia.




Seuraavassa paikassa esiteltiin erilaisia taikaeläimiä, kuten Basiliski, jättiläishämähäkit, hevoskotkat... Useampi näistä oli robotteja, jotka tekivät jotain perusliikehdintää esillä ollessaan. Tiesittekö muuten, että joissakin kohtauksissa Hagridin naama on korvattu isommalla vastineellaan, robottinaamalla, joka näyttää ja ilmehtii nopeasti katsottuna ihan kuin oikea! Lisäksi paikalla oli kasapäin maahisten naamioita sunmuita tilpehöörejä, sekä kuvauksissa käytetyt hahmojen vahanuket. Ja ylipäänsä, kaikkea pientä ja kiinnostavaa :)


Seuraava osoitteemme oli Viistokuja! Kaikki pienet puodit ja näyteikkunat olivat paikallaan, ja täynnä tavaraa. Jälleen kerran yksityiskohtien määrä oli hämmästyttävä, ja esineiden aitous joskus hätkähdyttävää! Osa Lurppuluomen Pöllökeskuksen ovella istuvista pöllöistä näytti ensisilmäyksellä ihan oikeilta, ja Weasleyn veljesten kauppa oli ääriään myöden täynnä kaikenlaista jännittävää!





Tämän jälkeen kiersimme huoneita, joissa oli esillä elokuvaan liittyvää konseptitaidetta, eri lavasteiden ja kuvitteellisten paikkojen pohjapiirroksia, pahvimalleja, maalauksia, patsaita, suunnitelmia, luonnoksia..Jälleen yksityiskohtia toistensa perään! Paikalla oli mm. tylypahkan arkkitehdin patsas, jonka elokuvantekijät olivat suunnitelleet ja luoneet, ja joka myös elokuvissa vilaukselta nähdään. Kierroksella pääsi myös kävelemään läpi huoneesta, jonka seinät olivat täynnä taikasauvalaatikoita. Näissä laatikoissa oli säilytetty kaikkien elokuvaan osallistuneiden taikasauvoja. Laatikoista pystyi lukemaan näyttelijöiden nimet :)

Taikasauvoja taikasauvoja


Mutta, näistä mikään, siis yhtään mikään, ei vetänyt vertoja sille mitä oli tulossa. Nimittäin jättimäinen tylypahkan pienoismalli isossa pyöreässä huoneessa, jossa soi kauniisti elokuvamusiikki, ja valaistus vaihteli sinertävänä (jolloin linnan ikkunoissa paloi valot) ja kirkkaana. Malli oli iso, ja sen kanssa oli kuvattu monet elokuvien Tylypahkan julkisivukuvaukset. Kuvien reunalla voitte nähdä ihmisiä, ja vähän suhteuttaa linnan kokoa. Huone oli aivan mahtava upea ihana hurja upea, ja vietin siellä vaikka kuinka kauan yksityiskohtia tutkien. Upeaa! Tämä oli kierroksen viimeinen kohde, jonka jälkeen pääsi (kalliin) matkamuistomyymälän kautta takaisin pääaulaan. Palasimme vielä hetkeksi ihailemaan tuota kaunista pienoismallia ennen kuin suunnistimme takaisin bussille. Koko kierroksessa kesti lähes kolme tuntia, ja kotia kohden palasi kaksi väsynyttä matkalaista. Mahtavan upean hieno reissu!

"So, whether you come back by page or by the big screen,
Hogwarts will always be there to welcome you home."
- J.K. Rowling



7 kommenttia:

  1. Oi vitsi kuinka hieno paikka! Oon niiin kateellinen! :D Jos koittais päästä iteki tuolla joskus käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, Kannattaa käydä! Vaikka olihan se kallis kyllä..

      Poista
  2. Paljonkos tuonne kustantaa liput? Tekisi melkein mieli ruinata vastaavaa vierailua 30-vuotislahjaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 29 puntaa/aikuinen maksettiin lipuista (ilman mitään lisäjuttuja), 2 puntaa/hlö bussista juna-asemalta, ja juna meidän hotellin suunnalta oli 2,70/naama koska oli ruuhka-aika. Lontoon keskustasta sama olisi ollut 7,60/naama ruuhkan aikaan (käytettiin Oyster Cardeja). Ruuhka-ajan ulkopuolella hippusen halvempaa.

      http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx
      http://www.wbstudiotour.co.uk/en/your-visit/tickets-prices

      Poista
    2. Bussi siis maksoi tuon kaksi puntaa/naama menopaluusta, ja junien maksu oli vain yhdestä suunnasta. Hotelli oli vyöhykkeellä 4.

      Poista
  3. Melkoiset systeemit!
    (Jaahas, vai tuli napattua morsiuskimppu?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, joo! Ennustuksen realisoitumista tosin joutuu odotamaan vielä vuoden jos toisenkin...

      Poista