keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Viiman suosikki

Viiman suosikkilelut
Viiman suosikkileluista olen kirjoittanut tänne joskus ennenkin: nimittäin pahvitölkkien repäisynauhat! Oli kyse sitten kissanruoka-, tomaattimurska- tai paputölkistä, niin sen avaamisessa syntyvää suikaletta rakastetaan. Siivotessa ja muuttaessa näitä suikaleita on löytynyt mm. sohvan, hellan ja jääkaapin alta isot kasat. Näihin aarrevarastoihin suikale yleensä päätyy hurjan leikin seurauksena. Jää arvoitukseksi, että miksi sen kanssa on niin kiva leikkiä  juuri sellaisissa paikoissa joissa lelu voi helposti sujahtaa kissan ulottumattomiin. Vaara viehättää?

Nykyään Viima on jalostanut leikkiä: se haluaa, että suikaleita viskotaan sille eteisen kaapin päälle. Se saattaa kantaa suikaleen näkösälle, ja kellahtaa odottamaan leikkijää kaivatessana leikitystä. Joskus se jopa ilmoittaa asiasta ääneen märisemällä. Myös, jos muuten vaan joku sattuu astelemaan kohti eteistä, Viima saattaa singota kaapin päälle valmiina ottamaan haasteen vastaan. Kaapin päältä suikaletta kytätään, sen kimppuun hyökätään, ja sitä viskotaan alas, tai  kanniskellaan uudelleen heitettäväksi. Tuntuu, että Viima voisi jatkaa tuota leikkiä ikuisuuksiin :) Myrsky ei ole yhtään niin motivoitunut suikaleenmetsästäjä.


Näin meillä leikitään, ihan joka päivä, mites teillä?

ps. Viima toimii samalla kätevästi pölyhuiskana! Ei ole hyllyn päällä pölyä tuon pyörimisen jälkeen...

8 kommenttia:

 1. Oiii, pakko kokeilla mitä meidän kissat tykkää pahvisuikeroista. Muovisuikerot on jo suosikkeja (karkki- ja sipsipussin reuna)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla!:D Meillä ne ovat etenkin Viimalle jopa paljon kivempia kuin ruoka...

   Poista
 2. Meillä leikitään vielä ulkoleikkejä, risuilla tai pitkillä heinillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, varmasti hurjat leikit :P Joskohan jonain päivänä ehtisin vielä omienkin kissujen kanssa ulos seikkailemaan ennen pimeää...

   Poista
 3. Hahaa! Tuliko siitä meidän vierailuvideosta mitään? Kiinnostasi nähdä vielä "ulkopuolisen" silmin miltä toi tohellus näytti kissojen ympärillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo vielä ehtinyt purkaa noita uudempia videoita kamerasta.. joskohan yrittäisi viikonloppuna saada vaikka jakoon :)

   Poista