keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Toimituksia

Viimepäivinä meidän talouteen on tullut kaikenlaisia mukavia pieniä toimituksia, etenkin siis minulle! Niistä uusin ja jännittävin oli tänään töiden jälkeen minulle toimitettu Elämää ja Elämyksiä blogin järjestämän blogiarvonnan palkinto! Keltaisessa muovipussissa oli siro kirjanmerkki, pieni kaunis kiinalaisista puutarhoista kertova kirjanen, sekä onnittelukortti. Heti kotiin päästyäni aloin tutkimaan lahjaani keittiön pöydän ääressä, ja sain siihen tietysti myös seuraa. En onnistunut saamaan esineistä kissatonta kuvaa, mutta luultavasti blogin lukijat tykkäävät enemmän näistä kissallisista! Kiitoksia Pirkolle palkinnosta :)Viimeviikolla kissoillekin tuli postin välityksellä pienet lahjat! Ostin niille nimittäin valjaisiin kiinnitettävät geokätköilykolikot, joissa on seurantakoodi. Kaikki geokätköilijät, jotka tapaavat meidät pihalla ulkoilemasta, tai käyvät meillä vierailulla, voivat nyt kirjoittaa valjaista löytyvän koodin ylös Geocaching.com sivustolle, ja merkitä kissat nähdyksi! Jos me vierailemme kissojen kanssa kätköillä, kirjataan nekin käynnit sivulle. Pikkuhiljaa noiden kolikoiden tietoihin alkaakin kertyä päiväkirjaa siitä, keitä kätköilijöitä ollaan tavattu, ja missä ollaan käyty :) Eihän kissojen kanssa tietysti kamalasti tule liikuttua, verrattuna esimerkiksi koiriin. Silti tämä on minusta oikein hauska idea, ja innostuin heti! Merkintöjä on vielä kovin vähän, mutta niitä voi katsoa täältä ja täältä.


Meidän geokätköilyharrastus on ollut hieman hiljaiselolla, kun lähialueen kätköt on kerätty, ja kauempana käyminen vie hirveästi aikaa. Jos vaikka bussilla lähtee jonnekin kätköjä hakemaan, niin ei sieltä kuitenkaan malta yhden purkin jälkeen palata, vaan sitten pitää kyllä haravoida aluetta enemmän ja pidempäänkin. Ehkä viikonloppuna pitäisi kunnostautua asiassa, kun nykyään kyse on saamattomuudesta eikä ajanpuutteesta! Jotenkin nykyään on ihan käsittämättömästi ylimääräistä vapaa-aikaa (sen varmaan huomaa myös blogin postaustahdissa). Syksyn ja tammikuun ajan kestänyt projektityökurssi vei lähes kaiken vapaa-ajan niin kokonaisvaltaisesti, että nyt kun se on loppunut, menee varmaan hetki ennen kuin tajuaa että sitä vapaa-aikaa oikeasti vihdoin löytyy. Olen ehtinyt pitkästä aikaa lukemaan kirjojakin!

Tämänpäiväinen työpäivä meni kokonaan eräässä koulutustilaisuudessa töissä, ja sama tahti jatkuu huomenna. Kouluttaja on englantilainen, ja brittiaksentin kuunteleminen herätti taas innon matkustaa siihen suuntaan. Matkailuhaaveilun kohteena olisi tälläkertaa englantilainen ja skotlantilainen maaseutu, keskiaikaiset linnat ja viktoriaaniset rakennukset. Brittiläisten seurapiirien ja yhteiskunnan historia on kiinnostava aihe aina keskiajalta alkaen, ja olen taas viimeaikoina uponnut kaivelemaan asiasta tietoa.

Viimeviikon heräteostokset!
Vielä ei kuitenkaan ole haaveiden toteuttamisen aika, sillä vastahan me tuossa maassa käytiin. Matkustaminen on ainakin toistaiseksi meille sellaista luksushuvia, että mieluumin reissaa maailmaa monipuolisesti silloin harvoin kun reissaa, eikä pyöri samassa maassa. Toisaalta, englantilainen maaseutu olisi kyllä ihan toisesta maailmasta, kuin Lontoon kaupunki! Koska matkakuumetta ei siltikään ihan heti olla lievittämässä reissaamisella, niin onneksi voi kuitenkin aina hankkia kirjahyllyyn täytettä!

Se brittiläinen kouluttaja muuten kertoili töissä lounastauolla, kuinka sen kaverit olivat naureskelleet hänen kohtalolleen joutua matkustamaan Suomeen vuoden kylmimpään aikaan. Jouduttiin kuitenkin tuottamaan pettymys, ja kertomaan että nyt on kyllä lämpimin talvi vuosikymmeniin! Britanniassakin on saatu osansa oudosta säästä, siellä sataa vettä enemmän kuin yleensä ja kaikkialla tulvii. Meillä uhkaa vain tulla kevät etuajassa. Myrskykin on sen huomannut, vipattaakohan kollipojalla kastroinnista huolimatta hieman menojalkaa? Ainakin maukumisesta päätellen ulos olisi päästävä, tai ainakin jotain tekemistä olisi saatava nyt ja heti. Ja emäntähän yrittää sitä keksiä, mutta siitä saatte kuulla tulevissa postauksissa.

Kevättä ilmassa, ja ehkä vähän myös Myrskyn rinnassa!

3 kommenttia:

 1. Näytti Myrskykin tykkäävän palkinnoista. Pikkuisen siisti idea tuo geokolikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Etenkin muovipussi oli hitti! Saa nähdä moniko tuon kolikon loggaa, kun ei vapaasti ulkona liikuskella.

   Poista
 2. Mistä oot nuo kolikot hankkinut? Kiinnostaisi hankkii koiruudelle tuollainen : )

  VastaaPoista