perjantai 6. kesäkuuta 2014

Sukupolvien välinen kuilu

Tintti on kymmenvuotias lokoisaa sohvanlämmittäjän elämää elävä leikattu kissarouva, joka on kokenut hurjassa nuoruudessaan mm. villikissapennun elämän, orvoksi jäämisen reilusti alle kaksikuisena ja alle puolikiloisena, pelottavien ihmisten hoteisiin kotiutumisen, omien pentujen kasvattamisen, ja reviiritaistelut naapurin kissan kanssa. Viima on vajaa kaksivuotias, lähes onnellisten tähtien alle syntynyt, koko ikänsä sisäkissana viettänyt leikattu kissaneiti, joka ei tunnu ollenkaan käsittävän sitä, miksei joku vieras kissa hänestä tykkäisi.

Sukupolvien välinen kuilu on siis mitattava!

Se näyttää vain vajaalta metriltä, mutta...

Aiemmin jo mainitsinkin, miten Myrsky ja Viima pääsivät viime viikonloppuna seikkailemaan valjaissa vähän isommalla pihalla. Piha on Tintti-rouvan reviiriä, ja vaikka se ei kaupunkilaiskatteja suorana uhkana pidäkään, niin ei se niistä silti tykkää. Myrsky ei juuri Tintin omaa tilaa kunnioita, vaan tyytyy sähinänkin seurauksena köllähtämään vain muutaman askeleen päähän ihmettelemään. Viima sen sijaan on Tintin suuri fani, ja osoittaa sen seurailemalla ja kyttäämällä tämän jokaista askelta. Ja onhan Tintti hieno ihailun kohde: vähän niinkuin Indiana Jones, vaarallisia seikkailuja kokenut sankari?

"Siellä se menee! Mennään katsomaan!"
Tintti ei yhtään tykkää tästä, vaan yrittää vältellä yli-innokasta nuorisoa parhaansa mukaan. Sisällä nämä yleensä ovatkin erotettu toisistaan silloin kun vierailemme, etenkin öisin. Silti aina välillä päädytään haisteluetäisyydelle, jolloin Tintti pihisee ja nostaa tassua, ja nuoriso väistää juuri ja juuri sen verran ettei tule köniin. Viima kuitenkin ehdottomasti tahtoisi ystävystyä, ja valjaslenkeilläkin kiskoo mielellään siihen suuntaan missä tätikissa kulloinkin on lekottelemassa. Sähinöitä se katsoo kummeksuen, ja jatkaa kohta uudelleen seurailua ja ihmettelyä.

"Leikkikää vaan sillä puolella pihaa, mutta kavereita meistä ei tule!"
Tintti ei onneksi tätä nuorisoa kohtaan ole kovin reviiritietoinen: Ensikohtaamisen jälkeen Tintti on joka vierailulla ruvennut sietämään Myrskyä ja Viimaa paremmin ja paremmin, alkutilannehan oli se että Tintti rähisi jopa ihmisille haistaessaan vieraita kotonaan. Kaveriksi se ei ole kyllä vieläkään alkanut, vaikka Viima miten on yrittänyt. Tintti ei ehkä vielä ole tajunnut olevansa nuoren kissaneidin idoli!

"Wau! Näin läheltä! Huikeeta!"
"Painu kuuseen siitä kyttäämästä!!"
Tämän kuvatunkin seikkailun päätteeksi Viima jouduttiin kantamaan pois Tinttiä häiritsemästä. Ei Tintti mitään muuta tehnyt, kuin sähisi, mutta onhan se nyt ankeaa häiritä toisen oleskelua omalla kotipihallaan. Ehkä julkkiksista tuntuu samalta yli-innokkaita faneja kohdatessaan? Viima ei ole koskaan kohdannut oikeasti vihamielistä kissaa, eikä Tinttikään kovin painokkaasti asiaansa esitä. Siksi se nyt ilmeisesti luulee, että Tintin sähinä tarkoittaa samaa kuin Myrskyn sähinä kesken rajujen leikkien: "Nyt sattui, jatkossa leikit siivommin!" Tintti vaan ei tahdo leikkiä jatkossakaan... ainakaan tällaisen tungettelevan nuorison kanssa.

...fyysisesti matka on lyhyt, henkisesti valovuosia.

10 kommenttia:

 1. Välillä kuilu on iso ja jossain kohdin välimatka aina kuitenkin pienenee. Ehkä tässäkin tapauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se siitä, pikkuhiljaa! Nähdään vaan niin harvoin, että tutustuminen on vähän hankalaa..

   Poista
 2. Onpa Tintti kaunis <3 Toivottavasti ystävystyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Hidastahan tuo vaan on, kun näkevät toisiaan niin satunnaisesti.

   Poista
 3. Tintti, perustetaan vertaistukiryhmä. Mulla on kans noi vierailijat! Se poika on ihan ok, mut se hupakkotyttö läimii mua pepulle. MUA! 10 v.!
  - Ottotäti Tirre -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava idea! Kunnioitettavien Kissarouvien Paheksuntaryhmä!

   Poista
 4. Mutta tollasta tää täti-ikäisen daamin elämä oikeasti on, nuoret ärsyttää ja eikä ne usko vaikka kuinka niille lukee lakia. Ihmisilläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa muuten olet! Voi voi, ehkä nämä nykyajan nuoret joskus oppivat :)

   Poista