lauantai 27. lokakuuta 2012

Lunta ja kissoja

Tulihan sitä lunta melkein kuin tilauksesta! Tiistaina kaipailin, torstai-iltana oli maa valkoinen. Ja on edelleen! Ja Facebookseinäkin oli heti täynnä ihmisiä, jotka intoilivat ensilumesta. Ja pian sen jälkeen toisenlaisia ihmisiä, jotka avautuivat harmistuksestaan niitä ihmisiä kohtaan jotka kehtaavat olla lumesta innoissaan. Toisten innolle kettuilu on vähän penseää, mutta eläkööt he negatiivisuutensa kanssa. Ensilumi on vain kerran vuodessa! Kyllä sitä saa hehkuttaa, minä ainakin aion! Ja lumenvihaajillekin on sitä vesisadetta sitten luvattu jo tiistaiksi.
Heti kun silloin torstai-iltana maa alkoi valjeta, niin pitihän sitä rynnätä parvekkeelle testaamaan kameraa, jalustaa ja pitkää valotusaikaa. Mitään järisyttäviä otoksia en aikaiseksi saaanut, mutta tulipahan otettua ihkaensimmäinen autovalojuovakuva. Ekassa kuvassa ohi meni bussi :D Hieman häiritsi tuo suoraan parvekkeen edessä kirkkaasti loistava katulamppu vaan. Toinen kuva sitten perjantai aamulta. Se lumi ja sen tuoma kirkkaus vaan on niiiin hienoa pitkän synkän syksyn jälkeen. Oli kiva herätä aamulla :)

Kisutkin ovat kasvaneet, ihan kohtahan ne ovat jo kymmenenviikkoisia. Kaksi viikkoa enää, iiks! Myrsky on jo ihan kunnon pitkäkarva korvatupsuineen ja varvasvälikarvoineen. Myrskyn kehräysäänikin on huima! Viima on suloinen vipeltäjä. Jos Myrskystä oli viimeksi hankala saada kuvaa, niin nyt kyllä Viima vipelsi vauhdilla karkuun linssin alta. Millähän näitä malttaisi odottaa?Kissojen tuloon on jo valmistauduttu aloittamalla raapimispuun kokoaminen. Ensimmäinen kerros on jo valmiina, ja loput osat makaavat tässä lattialla kahdessa isossa kassissa! Ne oli pakko kantaa häkkivarastosta sisään noissa laukuissa, kun se pahvilaatikko jossa nuo tuli ei oikein kestänyt kantamista enää :D Senverran painava että kahvat repesi jo silloin kun tuota kannettiin autosta sinne aikanaan. Tällähetkellä tilanne on siis tämä:

Siinä näkyy toinen laukuista, ja kiipeilypuun alku. (Repsottaapa tuo sohvan alempi peite noissa kuvissa pahasti...) Olen jo henkisesti valmistautunut että varsinkin tuossa nurkassa olevassa verhossa tullaan kiipeilemään. Se on kiskoillaan kiinni niin pienillä klipsuttimilla että tulee myös putoamaan joskus alas. Ehkä se toimii kissoille opetuksena. Tai sitten ei :D Mutta oma vikanihan tuo on, kun tuon kiipeilypuun tuohon rakennan. Eipä se muualle mahdu. Tuossa vuodesohvallakin on sitten kiva nukkua kun pari kiloa kissaa hyppää katonrajasta niskaan. Tervetuloa yökylään!

Noissa kuvissa muuten näkyy myös tuon tv-tason avohyllyjen kissasuojaus :D Laitoin hyllyille saapaslaatikot joihin piilotin koriste-esineet. Laatikot painavan senverran ettei kissa niitä ainakaan helposti saa liikkeelle, ja eivätpä ole koriste-esineet ja kynttilät tuossa avoimessa tilassa pyörimässä jos kissat vaikka päättävät ryntäillä siitä läpi. Toistaiseksi noita isoja saapaslaatikoita on vain kaksi, lisää otetaan vastaan :)

Laittelen lisää kuvia tuon kissanpuun kokoamisesta sitten kun hommaa jatketaan. Lopputuloksenhan pitäisi sitten näyttää tältä, tosin eri värisenä:
©Zooplus.com
Nyt tekemään omenapiirakkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti