tiistai 23. lokakuuta 2012

Syksy on, joulu tulee!

Ekat jouluvalot spotattu lenkillä pari päivää sitten! Enkö jo saisi laittaa omiakin? Ai on vasta lokakuu? Entäs sitten? Tahtoo! Saisi vähän valoa tuohon synkkään syksyyn. Ja hei, kaupallakin oli jo joulukortit myynnissä! Tänäaamuna tuli kuulemma sentään jo lunta, mutta oli sulanut lähes kokonaan pois kun itse ensimmäisen kerran katsoin ulos ikkunasta. En minä nyt tähteä olisi ikkunaan laittamassa, enkä vielä enkelikelloa kokoamassa, mutta  minun tekisi mieli laittaa tuonne parvekkeelle valosarja jo... Ja jotain koristevaloa voisi sisällekin harkita hankkivansa, kynttilöiden polttaminen jäänee tänäjouluna kissojen takia vähemmälle.

Syksyn värit alkaa olla katoamaan päin, enkä suunnitelmista huolimatta saanut kuvattua niitä kivasti. Koko syksyn olen odottanut aurinkoista päivää että pääsisin tosissani testailemaan tuota kameraa, mutta ne harvat pari kertaa kun täällä on aurinko paistanut, olen ollut töissä, koulussa, tai hidas. Siihen mennessä kun olen ehtinyt pihalle, siellä on jo kunnon pilviä. Viimekuvauskierroksella kävi samoin, mutta jotain sentään sain räpsittyä ennen kun meni taas harmaaksi:

Tää yksi koivu on vähän erilainen nuori. Muut kellastui
ja tiputti lehtensä ajoissa, mutta hän näköjään tykkää olla
vihreä edelleen. Saman se teki viime syksynäkin.


Elokuun lopun kauniit pihlajanmarjat vihreissä pihlajoissa on muuttuneet tummuneiksi marjoiksi lehdettömissä puissa, ja niljaiseksi mäskiksi asvaltille. Humaltuneita lintuja en vielä ole huomannut :D Ja pilviähän sinne taivaalle kasautuu. Missä on kirkkaat kirpeät syyspäivät? Muualla kyllä on paistellut aurinko mutta ei täällä :D Ei sillä, pimeät illat olisi vaan tunnelmallisia jos ne jouluvalot laittaisi... olisiko ne hyväksyttävämpiä jos kutsuisin niitä talvivaloiksi? Mut ehkä vasta marraskuussa..

Saadaankohan tänävuonna jouluksi lunta.. viimevuonna kun ei valkoisesta joulusta näkynyt oikein vilaustakaan. Ei se kyllä oikein musta joulukaan ollut, vaan pikemminkin vihreä :D Seuraavat kuvat on otettu viime jouluna joulupäivänä Kärkölässä:

Tänä Jouluna jos olisi vähän valkoisempaa! Toivoa sopii. Ennen joulua pitää laittaa vielä postaus minun joulukello(ikuisuus)projektista. Ja muutenkin. Jäänyt syksyn myötä vähän postaukset vähemmälle kun ei oikein ole ollut kunnon aihetta. Lähinnä koulujuttuja, sairastelua ja liian synkkiä päiviä, että innostaisi kuvaaminenkaan. Aiemman täydellisen lauantain lisäksi on kyllä pidetty toinenkin samanlainen, ja kävin viemässä pojat Suskin tallille ratsastamaan:) Reissu oli oikein kiva, vaikka vähän alkuun tunaroinkin.. Ja pääsin menemään Siru nimisellä Eestiläisponilla ilman satulaa! Mukava köpöttelytunti itselle aloittelijoiden seassa, pääsi vähän vapaammin vaan möllöilemään. Ihan rentouttavaa sekin välillä. Olisipa täällä jossain lähellä poni jonka kanssa pääsisi halvalla köpöttelemään..

Mutta olisiko sille sitten aikaa.. Pitäisi kirjoittaa kandia, yksi essee ja pari muuta koulujuttua, pitäisi rakentaa kissoille kiipeilypuu (tän kokoamisesta lupaan tehdä postauksen!), pitäisi neuloa villasukka. Ja ficin eka osa pitäisi kirjoittaa loppuun. Saa nyt nähdä, missä järjestyksessä ja aikataulussa kaikki tapahtuu. Kissat tulee ensikuussa! Muutama viikko enää! Ja huomenna taas katsomaan niitä :)

Omenoita olisi, pitäisiköhän tehdä omenapiirakka tai -paistos..

ps. rapussa haisee edelleen, tosin vähän inhimillisemmällä voimakkuudella jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti