perjantai 9. marraskuuta 2012

Ajoissa?

Toissapäivänä sitä taas huomasi miten fiksu ihminen voi olla. Suunnitelmissa oli tilata Zooplussalta iso erä kissan penturuokaa (lähes puolet halvempaa kuin eläinkaupasta), sekä kissanhiekkaa. Kävin kuitenkin varmuuden vuoksi vielä vertailemassa Mustissa ja Mirrissä hintoja, ja hops: Siellä oli oikein mukava könttätarjous hiekasta. Kun vielä otin kauppaan kanta-asiakaskortin, sain siitä aloitusalennukset, joiden jälkeen ostosten hinta meni hieman alle Zooplussan hintojen. Kelpaa!

Kaupan ovella sitten hoksasin että tosiaan: minun pitäisi nyt lähteä kantamaan niitä ostoksiani yksin n. 2km matkan verran kotiin. Ostokset painoivat lopulta yhteensä yli 33kg, elikkä karkeasti arvioiden 2/3 omasta painostani. Hiekkasäkit olivat vielä oikein ergonomisesti kannettavia muovisäkkejä, joiden  kahvat pureutuivat sormiin. Kotiin asti lopulta päästiin, loppumatka kantaen säkki kerrallaan n. 10m ja palaten takaisin hakemaan seuraavia. Siinä vaiheessa meinasi vähän huumori hyytyä kun muovikassissa olleen kissanruokalaatikon kulma repi samassa kädessä kulkeneen hiekkapussin kylkeen reiän, mutta ei kai siinä muuta sitten kun että sitä yhtä säkkiä piti vaan kuskata sen jälkeen eteenpäin vaakatasossa.

Nyt on sitten vielä kahden yön jälkeen niskat, hartiat, reidet ja hauikset jumissa, ja nukkuminenkin oli hankalaa kun niskaan sattui melkein missä asennossa tahansa... hullu kissatäti täällä moi! Mutta nyt on ainakin tarvikkeita.. ruokaakin tosiaan on muutamaksi kuukaudeksi eteenpäin.

Tilasin siis ruokaa myös Zooplussalta, ja toivon että DPD onnistuisi kuljettamaan koko satsin fiksummin kotiovelle kuin DHL (joka ei soita etukäteen, yrittää toimitusta vain kerran, ja sen jälkeen lykkää haettavaksi postille) eikä koko satsia tarvitsisi kantaa postista kotiin, niinkuin tuon kissanpuun kanssa kävi (Onneksi Riksu oli auton kanssa auttamassa silloin <3). Viimekerralla vaihtoehtona oli vain DHL, nyt myös DPD joten pitihän sitä testata.

Tilausta tehdessäni sähelsin myös pankkikorttini kanssa (miksi credit/debit kortissa on kahdet numerot, vähemmästäkin menee sekasin!) ja jouduin soittamaan englanninkieliseen asiakaspalveluun tilanteen korjatakseni. Selvisin, vaikka soitin puhelun sähläämisestäni ärsyyntyneenä yhtään sanomisiani etukäteen miettimättä.. kaipa min sitten pärjään englannillani ihan hyvin? Ei sillä, ei se kyllä vastaajankaan äidinkieli ollut... Mutta juu, Zooplussan asiakaspalvelukin toimii :)

Zooplussan hinnat on selvästi eläinkauppahintoja halvemmat ellei nyt satu juuri joihinkin huipputarjouksiin eläinkaupassa törmäämään (heh heh), ja tilata ei tarvitse kuin muutaman kympin arvosta niin toimituskulut on ilmaiset ja paketti tulee (teoriassa) kotiovelle. Tarjouksia löytyy aina, ja kannattaa vilkaista sekä zooplus.fi että zooplus.com sivustoja: niissä on samoille tuotteille eri hinnat, ja molemmat toimittavat Suomeen. Itse tilasin Zooplus.comin kautta,  koska sieltä sama tilaus oli melkein 20e halvempi kuin suomenkielisestä versiosta. Maksamaton mainos, ihan vinkkinä niille eläintenomistajille jotka haluaa säästää ruoka- ja tarvikekuluissa. Zooplussaltahan tuo minun kissanpuukin maksoi poistoalesta n. 80e, kun hieman pienemmätkin puut eläinkaupassa ovat reilusti yli 200e.

Kissat tulee viiden yön päästä! Ja eilen laitoin jo hiekkalaatikon paikalleen, ja hiekat laatikkoon.. en toki ole turhan ajoissa, enhän? Tässä postauksessa piti kyllä olla myös pari kuvaa mutta joku oli fiksuna mennyt laittamaan jo muutenkin vähissä virroissa olevan kameran eilen laukkuunsa virrat päällä, joten eihän se enää tänään inahtanutkaan kuvat piti kaivaa ulos. Ylläri. Joskus toiste sitten. Nyt akkua lataukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti