maanantai 19. marraskuuta 2012

Huoli x 3

Ulkona on synkkää ja pimeää. Puoliltapäivin jo pimeämpää ja harmaampaa kuin keskivertokesäyönä... Tulis nyt se lumi takaisin, tai edes auringonpaiste. Synkkää! Synkkyys ei ainakaan yhtään estä huolimista joten tästä se lähtee:

Huoli nro 1: Compact Care Crystal Blend

Tämä kissanhiekka tuoksuu ja pölyää niin että henkeä ahdistaa ja yskittää ja tuntuu että kurkussa on kokoajan jotain, nenä kuivuu ja hiekka maistuu suussa. Ja kissathan käy pöllyttämässä sitä hiekkaa useamman kerran päivässä, ja nehän sitten myös pöllyttävät. Näin tukkoinen fiilis on viimeksi (ja varmaan ainoastaan) tullut kesähelteellä heinäladossa paalikuormaa purkaessa. Ja jos ei ikinä heinäladossa ole ollut, niin voin vinkata, että siellä muuten pöllyää, on kuuma, hiki ja ilma vaihtuu aina sitä huonommin mitä enemmän paaleja latoon on jo lastattu.

Mä oon nyt kuitenkin vastasiivotussa tilavassa kämpässä jota tuuletan päivittäin... Ei kiva. Ja kun ahdistus ja kutitus tuntuu oikeasti kurkussa vielä vaikka olisi parikin tuntia raikkaassa ulkoilmassa. Ostin kokeeksi tänään marketista pienen pussillisen täysin pölyämätöntä kristallihiekkaa ja vaihdoin koko laatikon sisällön. Tulos: Kissat lähinnä nuoleskelee hiekkaa, säikkyy sen rapinaa laatikossa ja ravistelee jalkojaan ärsyyntyneenä. Päädyin sitten sekoittamaan vanhaa ja uutta hiekkaa sillä seurauksella että taas pöllyää. Laatikko on nyt kuitenkin olohuoneen sijasta kylppärin puolella joten pölly ei niin kerkeästi leviä joka paikkaan. Hiekkaa leviää myös Myrskyn turkissa ihan joka puolelle...

Seuraavaksi testiin sitten isompirakeinen mikrohiekka, jos tää nyt ei ota onnistuakseen. Mikrohiekkan ominaisuudet on käytössä kuitenkin niin hyvät että toivottavasti se sitten toimisi.. Hiekan vaihdolla tästä kuitenkin selvitään.

Huoli nro 2: Allergia

Pahin pelkoni näiden kissojen suhteen uhkaa toteutua: Mikko on ehkä pienesti allerginen näille otuksille. Lauantai-iltana testattiin allergian mahdollisuutta antamalla kissojen nuolla, raapia ja hieromalla kissaisia käsiä silmiin. Kuuden tunnin altistamisen (ja saunomisen) jälkeen oli saldona punoittavia kohtia raapamissa, jonkinverran aivastuksia ja niiskutusta. Ja yksi punoittava silmä. Tänään muutaman tunnin aikana saldona tosin oli vain yksi aivastus, ja sekin vasta sitten kun laitoin vaihdetun hiekan päälle sitä vanhaa pölyhiekkaa. Pennut tosin oli paljon rauhallisemmin tänään kuin eilen mutta kyllä niitä silti käsiteltiin.

Noin pienet oireet voi helposti siedättyä pois, ja netistä tonkimieni tietojen mukaan allergiattomatkin ihmiset saattavat välillä reagoida uusiin kissoihin muutamien päivien tai viikkojen ajan ennen tottumista. Varsinkin niiskutus ja aivastelu voi myös johtua tästä penteleen hiekasta johon meinaan itsekin tukehtua. Muissa kissakontakteissa (meillä Kärkölässäkään) ei ole tullut oireita. Toivoa siis on paljon, mutta tuntuu aivan sietämättömän pahalta ajatella edes mahdollisuutta näistä täydellisistä ihanuuksista luopumiseen sitten joskus yhteenmuuton yhteydessä. Surettaa ja pelottaa, vaikka mahdollisuudet näyttääkin positiivisilta nyt.

Mutta kun oireet eivät ole pahat (vaikka kovasti altistettiin), ne ei ole alusta pahentuneet, ja nämä on ensimmäiset kissat joista ikinä oireita on tullut, ja kun minäkin saan oireita tässä kämpässä ton hiekan takia, ja minulla kissa-allergia nyt ei oikein ole mahdollista, niin... Kaiken pitäis olla ihan hyvin!

Huoli nro 3: Myrsky ei syö

No itseasiassa siihen mennessä kun sain nuo kaksi aiempaa huolta kirjoitettua, tämän kolmannen aihe taisi kadota: Myrsky nököttää näköjään parhaillaan syömässä! Kisu ei nimittäin syönyt iltapäivällä, illalla tai edes nyt yöllä mitään, eikä myöskään käynyt kakkimassa. Koitin sormenpäällä tarjota ruoanpalasta, ja sitä se kovasti nuoli ja näljäsi mutta sylkäisi sitten ulos suusta niinkuin ei olisi voinut oikein niellä. Se vain nukkui tässä näppäimistön vieressä hiljakseen, ja alkoi kehrätä vasta kolmannella(!!!) silityksellä, kun normaalisti riittäisi kevyt sormella tökkääminen, tai jos sillä olisi silmät auki, niin pelkkä katse.

Ehdin jo panikoida ummetusta, karvapalloja ja nieltyjä kissanhiekkakiteitä, sekä tarkistamaan mitä reittiä bussilla pääsee eläinlääkäriin aamulla... Ja huoli vaan kasvoi kun kissa ei oikein leikkinytkään. Makasi vaan katsomassa sisaren leikkimistä, vaikka oli koko muun päivänkin ollut rauhallinen. Mutta nyt eka etappi takana, ja ruokaa vedelty nassuu ainakin vähäsen, ja ihan oma-aloitteisesti. Ja nyt loikattiin jahtamaan hiiren kursoria näytöltä... Piristyneen oloinen kissa :) Vielä kun laatikollakin kävisi niin voisi huokaista helpotuksesta.

Nyt vissiin pitää lopettaa tää kirjoittaminen kun tekstin vilistäminen näytöllä on ihan liian kiinnostavaa ja sitä pitää läpsiä niin etten näe mitä on tullut naputettua :D On se ihana! Viima lössähti hiiren päälle. Oliskohan se jo merkki, että emännän on aika mennä nukkumaan. Huolien kirjoittaminen ylös helpottaa. Nyt ne ei näytä enää niin isoilta ja masentavilta!

Alla vähän Myrskyn loikkia Lauantai-illalta:


Ja muokkaus: Nyt on Myrsky käynyt Laatikollakin ja on taas ihan normaali vipeltäjä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti