sunnuntai 18. elokuuta 2013

Roinainventaario

Siivosin ennen kätköilyreissulle lähtöä kissakaapin sisällön (miten se on päässyt sellaiseen kaaokseen alle kolmessa viikossa?), ja kun kerran roinat oli lattialle leviteltynä, niin samantien saatoin asetella ne kuvattavaksi. Tämän postauksen aiheena onkin siis kissarojujen inventaario!

Siivottu kissatavarakaappi!
Kaapin ylemmät hyllyt on pyhitetty ruoalle. Löytyy Miamorin ja Smillan märkäruokaa, ja Royal Caninin, Bozitan, Latzin ja Bilanxin raksuja. Raksut kuluvat meillä tuskallisen hitaasti, joten varasto on täyttynyt esim. Myrskyn agilitypalkinnoilla, ja halvoilla tarjouksilla. Eniten raksuja kuluu varmasti Myrskyn ryöstöretkien seurauksena... Kuvasta puuttuu ruoista Latz märkäruokapussit, pari Bozitatölkkiä, jotka ovat kaapin sivulokerikossa, sekä pakastimessa oleva raakaliha. Toiselta hyllyltä löytyy ruoan lisäksi myös hoitotarvikekassi, vitamiini- ja hivenainepurkit sekä matolääkkeet. Alimmalla hyllyllä on sitten hiekat ja roskaämpärit hiekkalaatikon puhdistusta varten. Ei siis mitään kummallisuuksia.


Tarvikekassin sisältö, ja leluarsenaali on meillä yllättävän pieni! Vasemman reunan CatIt Senses Play Circuit pallorata oli halpa heräteostos, mutta sillä kyllä leikitään päivittäin! Rataan voi ostaa myös jatkopaloja, ja haluttaessa sen saisi rakennettua myös ympyrän muotoon. Tuollaisenaankin se viihdyttää kissoja (ja siitä on aiemmin julkaistu videotakin). Tuo punainen päärynänmuotoinen palikka on lelu, jonka sisään voi laittaa raksuja. Sen yläpäässä on sivussa reikä, jota pitkin raksut tulevat ulos jos purkkia kallistaa. Siinä on paino pohjassa, joten kallistuksen jälkeen se ponnahtaa takaisin ylös. Tätä on aika vähän käytetty, suositumpi vastaava meillä oli lattiaa pitki pyöritettävä pallo jossa oli reikä. Se on kuitenkin muutossa eksynyt jonnekin. Vihreä palikka on kissojen opetusta varten hankittu naksutin.

Sitten on nuo neljä hiirilelua (no, yksi on kyllä kala). Ylimmän kissat löysivät muuttopäivänä täältä asunnosta, liekö unohtunut vanhoilta asukkailta. Toisiksi ylin on värisevä, ja maata pitkin jonkinverran itsestään liikkuva hiiri, josta ei ole suuremmin välitetty. Kolmas on lahjaksi saatu pimeässä hohtava sininen hiiri, johon Myrsky rakastui syvästi ja sen se on näköinenkin... hiiriparka on vähän kaljuuntunut! Tuo kala on vanha lelu, ja siihen Myrsky ihastui vanhempieni luona Kärkölässä. Myrskyn kohtelun jälkeen siltä on kadonnut evät...  Se on myös vähän harmaa ja pahanhajuinen, sillä Myrsky tykkäsi joskus uittaa sitä vesikipossaan. Kerran se jopa kantoi sen märkänä jalkopäähäni sänkyyn. Kiitti!

Onkileluja meillä on kaksi. Toisessa on tuommoinen pörrökarvanauha ja höyheniä, ja toisessa on lyhyt siima jonka päässä on kala. Meillä on ollut kaksi muutakin, joista toisen kissat tuhosivat itse, ja toiseen Myrsky meinasi hirttäytyä, joten jouduin katkaisemaan sen. Suhtaudun onkileluihin siis vähän varauksella, mutta nuo ovat kestäneet hyvin käyttöä, ja ovat myös olleet suosittuja. Kuvan leluvalokoimasta puuttuu pari palloa (koska ne on jossain kissojen jemmassa), hiusponnarit, ja Viiman suosikit: Bozitatölkkien pahvisuikaleet :D Näitä löytyi muuttaessa mm. hellan, pesukoneen ja kaapiston alta...

Sitten tuossa on vielä kynsisakset, karsta, halpisfurminaattori, sekä halpisvaljaat ja fleksit. Jos hyvin käy, mirrit saavat joululahjaksi uudet ja kunnolliset nahkavaljaat nyt, kun eivät tuosta kovin paljoa enää kasva. 

Koska Myrsky osaa avata kaapin, pitää se lukita...
Raapimapuut, lelut ja tolpat puuttuvat tästä esittelystä kokonaan, vaikka ne ovat tässä blogissa jo näkyneetkin. Niistä kerron myöhemmin tiettyyn teemaan liittyen ;) Ja toki näillä on myös ruoka- ja vesikupit sekä hiekkalaatikko, mutten niitä tässä nyt erikseen esitellyt. Hiekkalaatikko on vieläpä ihan sama kuin aiemmin esitelty. Tämmöistä meillä, olisi hauska tietää minkäslaista tavaraa ja säilytyspaikkoja muilta kissablogaajilta löytyy :)

3 kommenttia:

 1. Ihan mieletön ruokavarasto! Kyllä Viiman ja Myrskyn kelpaa, ei eväät ihan heti lopu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt riittää taas vähäksiaikaa, kun viimeviikolla tuli juuri Zoopluspaketti. Osaksi sen takia kaappi olikin niin siivoamisen tarpeessa, kun iso ruokaerä oli survottu sinne kiireessä miten sattuu :D

   Poista
 2. Mä tilasin meidän viisikolle (kuusikolle..) liian vähän ruokaa, kai pitää tehdä täydennystilaus kohta :D Tai tilata saman tien palkkapäivänä.

  Kissat on onneksi semmoisia, et kaikki lelut kyl tehdään ite mieluusti, oli ne tosiaan Bozita-purkkien repäisynauhoija, vessapaperirullia tai mitä tahansa - kalliimmat jää yleensä käyttämättä ;D

  VastaaPoista