lauantai 18. tammikuuta 2014

Hullu valokuvaaja, ja pakkasetMonissa blogeissa on viimeaikoina nähty näitä lemmikkien kanssa otettuja selfieitä, joten pitihän meidänkin. Selfie tarkoittaa yksinkertaisuudessaan itse otettua kuvaa itsestään, joko käsivarren päästä tai peilin kautta. Oman haasteensa tähän lisää se yhdellä kädellä sylissä pidettävä lemmikki. Molemmat kissat suhtautuivat sylissä roikottamiseen hieman kärttyisesti pakkasilmojen tuoman staattisen sähkön takia, ja järjestelmäkameraa oli hankala käsitellä yhdellä (pienellä) kädellä. Tänäaamuna sain kuitenkin vihdoin tarpeeksi onnistuneet, ylläolevat selfiet!

Jottei ihan liian ruusuiselta näytä, niin aluksi kokeilin peilin kautta pokkarikameralla, ja kunnianhimoinen yritys oli ottaa myös molemmat kissat syliin yhtäaikaa.. se tosin ei ollut kaikkein järkevin idea mitä olen keksinyt. 


Pakkaset ovat tosiaan tuoneet mukanaan sähköistyneet kissankarvat, ja jatkuvan napsahtelun ja rätinän, kun kissoihin yrittää koskea. Silti, vaikka pakkanen reilusti yli kymmenessä asteessa huitelikin, eivät kissat ole tahtoneet luopua päivittäisestä parvekekierroksesta vaikka se nykyään lyhyeksi jääkin. Tänään me käytiin jopa ihan ulkoilemassa pakkasesta huolimatta! Myrskyn turkki ja varvasvälikarvat pitää hyvin kylmän loitolla, mutta Viimaa vähän tärisytti kun sisälle päästiin (saattoi se tosin olla hissikauhuakin). Päivittäinen parvekkeellapyöriminen on kuitenkin auttanut näitä kasvattamaan jonkinverran lisäkarvaa talvea varten, eli lyhyillä lenkeillä ei meillä olla pakkasista moksiskaan (emännän nenänpäältä ei kysytä)!

Kylmältä näyttää, vaan silti sieltä löytyy todisteita!
Tassunjälkiä vartiopaikoilla.
Viimepostauksesta on vierähtänyt jo useampikin päivä, joten nyt oli korkea aika kirjoittaa taas jotain. Tänään me lenkkeiltiin tuolla pakkasessa myös ilman kissoja, ja nyt on sauna lämpeämässä. Viimeviikonloppunakin saunottiin, tosin silloin kaveriporukalla. Miehet kilpailivat löylynotosta ja seisoskelivat pakkasessa parvekkeella. Itse leivoin muffinsseja, ja rupattelin saunomattomien kanssa. Alle puolivuotias kummipoikakin oli mukana iltaa viettämässä, mutta ei sentään saunonut - sen sijaan tutustui Myrskyyn! Harmi kun siitä hetkestä ei saanut kuvaa.. Toistekin pitäisi kutsua kavereita kylään ja leipoa, oli senverran hauska ilta :)
Miksi tuo asettelee tuota kirjaa noin hölmösti?
Niin, kun kerran kuvaamaan päästiin, niin pitihän Helmi Naukulan blogissa esitettyyn sydänhaasteeseenkin lähteä mukaan! Kovin helppoa se ei ollut - saada kissaa katsomaan oikeaan suuntaan, ja kameraa tarkentamaan kissaan, joka ei välttämättä ollut paikallaan enää kun sopiva tarkennus oli löytynyt. Eikä kirjan sivutkaan pysyneet noin nätisti kovin pitkään! Ikkunan edessä oli hyvä valaistus, vaan tausta jäi kyllä huonoksi, eivätkä kissatkaan oikein tajunneet touhun ideaa. Emäntää pidettiin kollektiivisesti hieman tärähtäneenä, mutta saatiinpa lopulta molemmista jonkinlaiset söpöt sydänkuvat! Mitäs pidätte?

10 kommenttia:

 1. Ahahaa, voi että ihania nuo peilin kautta otetut kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät menneet kyllä ihan putkeen ne, mutta hauskoja olivat kyllä :D

   Poista
 2. Joo, kyl teijän kuvaukset onnistu pajo paremmin ku meillä. Mut ootte te tiätysti söpömpiikin ku me.

  PS. onks teijän plokissa tarkotuksella sanavahvistus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Kissakansalaiset osoittivat hieman harmistusta jatkuvasta poseeraamisesta, mutta hyviä tuli! :D

   Ja kiitos huomautuksesta, ei tosiaan ole! Se kun ei sellaisia kysele minulta tässä ollenkaan, kun vastakommentoin. Äkkiä pois mokomat vahvistukset!

   Poista
 3. Tuo viimeinen kuva on ♥

  Ps. Meillä menee hermot tuon sanavahvistuksen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja sanavahvistus lähti tällä sekunnilla mäkeen, semmonen ärsyttäisi itseäkin mutta en edes tiennyt sen olevan päällä. Kiitos maininnasta!

   Poista
 4. Hienoja kuvia, hienoja kuvia! Sydänkuvatkin onnistuivat erittäin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Helmin kuvan varjoon kuitenkin jäätiin!

   Poista
 5. Erityisen ihana tuo toinen sydänkuva, josta vain hieman kurkataan...

  VastaaPoista