perjantai 31. tammikuuta 2014

Ruokaostoksia ja vähän muutakin

Kun viimeksi nurisin kissanruokien tuoteselosteista, niin nyt olen sitten tehnytkin asian eteen jotain: Meille nimittäin ostettiin Lielahden Barffi kaupasta pakastimeen reilun neljän kilon erä kaikenlaista raakalihaa kokeiltavaksi, kun kerran saatiin kyyti paikanpäälle. Tähän tänään ostettuun satsiin kuului 2kg broilerin kauloja, sekä pienempiä pusseja broilerin sydämiä, kivipiiraa, sekä jauhettua kalkkunan- ja broilerin kaulaa. Isompia eriä olisi toki saanut reilusti halvemmalla, mutta nytkin koko satsille tuli hintaa vain viitisen euroa/kilo. Se on vain euron enemmän, kuin mitä meillä nykyään syötävien sapuskojen kilohinta on ollut!

Vitamiinia purkista!
Pienet erät on näin alkuun ihan kivoja, kun pakastin on pieni, eikä toisaalta vielä oikein voi sanoa, että mikä sapuska kissoihin uppoaa ja mikä ei. Ja toki sitä tahtoo kokeilla mahdollisimman monipuolista valikoimaa eri makuja! Suunnitelma olisi tarjota alkuun ainakin lähes päivittäin annos raakalihaa, ja katsoa miten homma lähtee käyntiin (ja raportoida tilanteesta blogissa).

Täysipainoiseen barffiin meillä ei ole ainakaan vielä resursseja ryhtyä, eli lautaselta tulee raakaruokaosuuden ohella yhä löytymään Miamoria, Animonda Carnya sekä Smillaa. Ruokinnan tukena tarjolla on vitamiinia ja kalsiumia sen mukaan, kuinka paljon raakalihaa on syöty, ja onko siinä ollut myös luut mukana. Multicatit meillä kelpaavat sellaisenaan, mutta Calphosumit ovat isompia, eikä niitä ole maustettu lihanmakuisiksi. Siksi ne pitää jauhaa ruoan sekaan, jos tarve on. Ei kelpaa muuten!

Raakalihan suuria positiivisia puolia on terveellisyyden ohella se, että se on ainakin tähän astissa kokeiluissa kelvannut myös joitakin kissanruokia nirsoilevalle Viimalle yllättävän hyvin. Kun keittiössä on lihaa sulamassa, löytää sieltä takuuvarmasti myös molemmat kissat aikeinaan varastaa liha - oli kyseessä sitten heille tarkoitettu sapuska tai ei.

"Kukaan ei huomaa, jos nopeesti tästä raahaan tän vaikka pöydän alle!" 
Lihan ja luiden järsiminen tarjoaa kissalle myös hammashoitoa ja tekemistä, kun ruokailu kestää pidempään ja sen eteen pitää nähdä vähän vaivaa. Etenkin Myrsky hotkii kissanruokamössöt välillä turhankin vauhdilla. Siinä mielessä tälle ja huomiselle päivälle parhaillaan sulamassa oleva (ja suurta kiinnostusta herättävä) jauhettu broilerinkaula ei välttämättä ole parasta mahdollista, mutta tällä lähdetään liikkeelle! Viikonloppuna lienee sopivasti aikaa myös pistää nuo kokonaiset kanankaulat annospusseihin kissoja varten, ja karvalapset pääsevät järsimään niitä.


Barffiostosten lisäksi tehtiin jotain odottamatonta, ja vastoin ennakkosuunnitelmia pyörähdin Hööksin heppatarvikekaupassa, kun se oli melkein matkan varrella. Tarkoitus oli ohimennen katsella kenkiä vanhojen jo kymmenisen vuotta palvelleiden tilalle, ja jos sopivat löytyisivät, napata myös chapsit niiden kanssa käytettäväksi. Sitten tapahtui jotain todella yllättävää. Minulle, jolla on ihan epäoptimaalisen mittaiset ja kokoset jalat, löytyi puolivahingossa kaverin avustamana sopivat ratsastussaappaat, ja vielä 50% alennuksesta?! En ollut edes aiemmin kovin vakavasti harkinnut saappaita, koska uskoin että sopivia kokoja löytyisi lähinnä kalliimmista malleista, ja hups, nyt minulla on ihkaensimmäiset nahkaiset ratsastussaappaat ja sopuhintaan! Pikkuhiljaa olen siis vaihtamassa ratsastusvarustustani hieman laadukkaampaan (tai edes uudempaan), kun harrastus taas jatkuu näin säännöllisenä. Joulun jälkeen ostetut Roeckl ratsastushanskat ovat jo osoittautuneet mahtavaksi ostokseksi, ja nyt minulla on saappaatkin.


Lisäksi voitimme elämää ja elämyksiä-blogin arvonnassa toisen palkinnon, josta heräsi ajatus järjestää myös oma arvonta, tai haaste lähiaikoina. Pysykää kuulolla ;)

6 kommenttia:

 1. Hyvä Myrsky! Kyllä liha kissan tiellä pitää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on! Kaupunkilaiskatteja vaan pitää vähän avittaa, kun ei niiltä itseltä tuo metsästys onnistu (kun eivät pääse sinne missä hiirulaisia olisi).

   Poista
 2. Paljon fiksumpaa aloitella noin, että selviää mitä kissat suostuu syömään! Meillä nimittäin on joskus ja joskus toistekin käynyt vähän hassusti: http://triomiumau.blogspot.fi/2012/08/jaatynyt-sydan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, teillä tosiaan käynyt hassusti! Meillä kävi vähän tuollatavoin possun sydämen kanssa aikanaan...

   Poista
 3. Meillä on kelvannut barffit myös ja aikoinaan Nipsun suuresti oireillut suolisto parani paljolti barffiruuan ansioista. Olis muuten voitu vaikka sopia arpapalkinnon luovutus sen kaupan nurkille, koska on mun matkan varrella. Jos olis sattunut aikataulut sopiin. Mutta postikin kulkee, no hätä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipas sattunut sopivasti! Vaan harvoinpa tuonne tulee täältä Hervannasta eksyttyä, valitettavasti. Sitten ehkä, kun on oma auto.

   Poista