perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vaistomaiset pedot - ei herkille!

Varoitus: Postaus sisältää kuvia vasta tapetulla päästäisellä leikkimisestä.

"Jos emo ei opeta pentuja pienenä metsästämään, niin ne eivät opi sitä ikinä!"
"Jos kissan leikkauttaa, niin siltä katoaa tyystin metsästysvaistot!"

"MINUN! Pysy kaukana!"
Meidän kissat eivät ilmeisesti ole kuulleet tai ainakaan uskoneet näitä huhupuheita. Leikattuja, ja syntyjään sisäkissoja molemmat. Emo ei tuonut hiiren hiirtä näytille, mutta niin vaan pihapihlajan juurelta lumen alta napattiin talven aikana päästäinen jos toinenkin. Jo yhdentoista vuoden rajapyykkiä lähestyvä vanhakissa Tintti katseli etäältä arvioivasti nuorten touhuja, mutta näytti luottavan näiden kykyihin. Onhan se itsekin aikanaan orpopentuna oppinut metsästyksen salat ihan ilman emoa. Ja kuinka ollakaan, muiden epäuskoisten sivustaseuraajien yllätykseksi, saaliin kyttäys, nappaaminen, sillä leikkiminen ja lopulta tappaminenkin näköjään onnistuu - vaikka valjaissa! Tarvitaan vaan tarpeeksi pitkä naru.. Myös oman saaliin puolustaminen muilta sujui kuin oppikirjasta. Yritäppä viedä Viimalta saalis...

"Kato minkä löysin, saanko ottaa sen sisälle?"
Otus jäi kyllä syömättä, päästäisistä eivät kissat juuri huoli, eivät edes ensimmäistä saalistaan riepoittelevat nuorukaiset. Pikkuotuksen hajurauhaset eivät estäneet leikkiä, mutta maustoivat paistin ilmeisesti turhan tujuksi. Emäntä taas huolehti lähinnä, että oliko mokomassa otuksessa matoja..

7 kommenttia:

 1. Vau, melkoista petoilua kun saa lumen altakin kiinni! Meillä Haiku olisi varmasti moisissa maisemissa ihan onnessaan, meidän mökillä saalistus on rajoittunut sudenkorentoihin kun hiiret pysyy visusti piilossa, vaikka muuten niistä on todisteita ihan meidän mökin sisälläkin. Nytkin on taas jäänyt monta hiirtä loukkuun, saas nähdä miten tänä kesänä käy kun sinne mennään, saako Haiku hiirisaalista (valjaissa siis sekin ulkoilee, mutta pitkän hihnan kanssa). Itsekin tosin pohdin, että vaikka tappaa saa (kunhan tekee sen nopeaa) niin mites sitten saaliin poissaaminen kun en halua näiden syövän matoisia hiiriä. :D Sinänsä siis parempi, että hiirut pysyykin piilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne päästäiset kulkevat lumen alta pihlajalle, josta käyvät ilmeisesti napsimassa pinnalta lintujen pudottelemia auringonkukansiementen kuoria tai jotain. Ja pikaisista reissuista lumenpäälliseen maailmaan on tullut nyt aavistuksen kohtalokkaampia sen jälkeen, kun katit hoksasivat jutun juonen... :D Ja tosiaan, onneksi nuo on päästäisiä eikä hiiriä, niin ei tarvi pelätä että syövät!

   Poista
  2. Niin, ja kuten kuvastakin näkee, Viiman ainakin piti saaliistaan kiinni tiukasti..

   Poista
 2. Ooh, hurjia metsästäjiä! Devi katselee kuvia kateellisena.

  VastaaPoista
 3. Niin. Ei niitä kissoja missään tapauksessa kannata leikata. Kyllä se vaan todistetaan näissä kuvissa ;)

  VastaaPoista