sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Elokuuhaaste on päättynyt!

 
Siinä se nyt näkyy, pisin löytöjakso 31  päivää (tilanne 1.9.13, sen jälkeen tuo on voinut kasvaa, sillä kuva päivittyy automaattisesti), ja nyt on sellainen olo, että jos kätköjä riittää, niin ainakin pari päivää voidaan tätä vaikka jatkaa. Löysimme siis kätkön elokuussa joka päivä, parina päivänä jopa useamman! Puolivälissä tuntui hetken aikaa hankalalta, mutta loppua kohden alettiin huomata, että niitä pahan päivän varalle säästeltyjä lähikätköjä oli kuukauden lopussa jopa ylimäärin. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Alle kilometrin säteellä kotoa on vielä yksi hakematon kätkö!


Meidän aktiivisin kätköilyalue
Ylläolevassa kuvassa näkyy suurin osa meidän löydöistä, ja noista iso osa on haettu elokuussa. Parikymmentä on haettu vuoden sisällä ennen sitä. Muutama elokuulöytökin jää tämän kartan ulkopuolelle. Kartalla olevista symboleista keltaiset hymynaamat ovat löytöjä, vihreät laatikot ovat hakemattomia tavallisia kätköjä, kysymysmerkit ovat hakemattomia/ratkaisemattomia mysteerejä, ja keltaiset laatikot ovat hakemattomia multikätköjä. Oikeassa yläneljänneksessä oleva tähti on Mikon piilottama. Aika suuri prosentti noista on hymynaamoja jo! Huomioikaa etenkin tuo kuvan vasemmassa alakulmassa olevat kaksi hymynaamaa n. 6km päässä meiltä kotoa. Ne olivat Maailmannapa ja Hirvi-Simuna, mahtavia paikkoja Lempäälän puolella!

Maailmannapa - siirtolohkare, ja Hirvi-Simunan luola.
Kangasalta ei olla haettu vielä purkkia, senkin voisi tässä syksyn aikana tehdä. Enää viisi purkkia, niin minulla on ensimmäiset sata löytöä koossa. Ei tämä harrastus tietenkään mitään statistiikkojen tuijottelua ole,vaan pääosassa on mielenkiintoinen ulkoilu, mutta hieno huomata, että kyllähän noita löytyy. Viimevuonna taidettiin löytää reilu kymmenen purkkia, ja silloin jopa helppojen kätköjen löytäminen tuntui yllättävän vaikealta.

Elokuinen kätköilyputki oli todella antoisa, sillä meidän oli lähikätköjen harvetessa "pakko" lähteä hakemaan myös työläämmiksi kuvattuja purkkeja, joiden hakua ollaan syystä tai toisesta lykätty. Nimenomaan nämä vaikeat tai vaatteiden sotkemista vaativat kätköt tarjosivat ne parhaat kokemukset ja nähtävyydet. Kuinka kauan olisi kestänyt, että olisimme hoksanneet tällaisille lähteä muuten vain? Tämä sarja opetti meille jotain olennaista koko harrastuksesta! Ja opetus jatkuu: Nyt on jo lähes pakko lähteä Hervannan ulkopuolelle, jos tahtoo kätköjä hakea... Uusia maisemia ja kokemuksia siis luvassa! Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on, ettei päästetä tuota pisintä taukoa (160 päivää, joka tuli viime talvena) enää kasvamaan. Ei siis enää mitään viiden kuukauden kätköilytaukoja!

Jos poistaa kartalta meidän löydöt, mitä jää...
Yksi noista sinisistä kysymysmerkeistä on mysteeri, joka ollaan ratkaistu, mutta jota ei olla vielä saatu haettua. Se on ihan lähellä kotia. Loput on ratkaisematta. Kartan yläreunasta vasemmalta oikealle katsottuna kaksi ensimmäistä tavallista kätköä (vihreät) on sellaisia, että ilman apuvälineitä emme niitä käsiimme saa. Jos jollakulla on tikkaat, saa tulla auttamaan:D Seuraava on Mikon kätkö, jota en ole vielä itse hakenut. Mikko ei tietenkään voi itse piilottamanasa merkitä löydetyksi, joten ollaan nyt haettu sellaisia kätköjä jotka molemmat voivat logata. Viimeinen oikeasta ylänurkasta on toistaiseksi hakematta oikeastaan vain, koska se on ollut liian lähellä haettavaksi viikonloppuisin, kun on aikaa lähteä pidemmälle, ja liian kaukana haettavaksi viikolla kun aikaa on rajallisemmin. Asia korjaantunee lähiaikoina.

Elokuisen kätköilykuukautemme päätös oli upea. Vaativaksi merkitty kätkö jopa verrattain aika lähellä kotia oli säästynyt meiltä tähän asti. Nyt se tuntui kuitenkin sopivalta haasteelta ja hienolta kohteelta putken päättämiseen. Yhtään ei viimekerrasta opittu, joten taaskaan ei ollut kameraa mukana, mutta puhelinkuvatarjontaa on. Luolaryömimiseksihän tuo jälleen meni, ja vaikka purkki oli nopeasti hyppysissä, riitti luolassa tutkittavaa myös nimen kirjoittamisen jälkeen. Näihin tunnelmiin päätimme Elokuun:


Peruuttaen kohti syvyyksiä taskulampun kanssa.
Ps. Hämähäkit ei oo kivoja.


Se luolastohan jatkuu vielä purkilta eteenpäin!
Reissulta kotiin palattuamme saimme kuulla pienen kummilapsemme syntymästä! Elokuun viimeisestä muodostui siis oikein mieleenpainuva reissu ja päivä :) Muutaman vuoden kuluttua meillä saattaa siis olla välillä pieni kätköilyoppipoika mukana aarteita etsimässä! Voisi olla mielenkiintoista myös joskus suunnitella lapsiystävällinen kätkö, ja kehittää sille joku hieno tarina:) Suunnitelmia, suunnitelmia.. Kohta voisi lähteä käymään kissojen kanssa ulkona, jos tuo sade pikkuhiljaa lakkaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti