perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kesäratsastustunti 1/8

Jotkut saattoivat jo facebookissa huomatakin, että varasin itselleni Niihaman Horse Fortelle kesäksi vakiotunnin. Pitkällisen taukoilun ja satunnaisratsastelun päätteeksi vihdoin taas säännöllistä harrastamista! Syksyllä odottaa myös viikonlopun ratsastusleiri Alavuden Ratsastuskoululla maastoesteiden merkeissä. Kesän aikana pitäisi myös shoppailla vähän harrastuskamoja, listalla ainakin turvaliivi, uudet ratsastushousut (vanhat on pienet, ja viimesyksyisen putoamisen jälkeen polvessa reikä) ja hanskat. Sit olisi vielä seuran jäseneksi liittyminen, niin sitä kautta saisi sen vakuutuksenkin.

Ensimmäinen ratsastustunti oli sitten eilen, ratsukseni sain rautiaan suomenhevosruuna Bruuttuksen. Bruuttus oli hitusen painava kädelle, enkä kamalan hyvin kyennyt sen ravissa istumaan, mutta toisaalta ainakin jälkimmäisen voin hyvin pistää oman huonon kuntoni piikkiin. Ehkä se tästä kehittyy!

Kesällä yritän itse keskittyä kahteen pahimpaan perisyntiini, eli katseen suuntaan ja ulko-ohjan tuen säilyttämiseen. Varsinkin katseen suunnan ongelmat heijastuu niin selkeästi istuntaan ja sitä kautta ratsastamisen rentouteen, että se pitäisi saada korjatuksi. Minä siis esim. voltilla hyvin herkästi käännän katseen menosuunnasta voltin keskelle tarkistellessani että urasta tulee pyöreä. Ja kun siinä sitten paino kallistuu, niin eihän siitä silloin ainakaan pyöreää tule! Olisi hienoa saada se sama rentous takaisin tekemiseen, mitä silloin pikkuponiaikana piti itsestäänselvyytenä! Virheelliset opitut asiat on vaan pirun hidas kyniä pois..

Tunnilla tehtiin väistöjä, ja ihan perusjuttuja mikä sopi minulle vallan mainiosti tän pitkän taukoilun takia. Ruuna tuntui olevan mukavan herkkä pohkeille, ja pidätteetkin meni läpi aina siihen asti kun olis pitänyt pysähtyä. Pysähtymistä yritettäessä käynti vaan hidastui ja hidastui, mutta pysähdystä ei vaan yksinkertaisesti tullut, mitä ikinä yritinkään! :D Tykkäsin silti tunnista, ja oli ihanaa olla pitkästä aikaa hevosen selässä! Sääkin oli upea, aurinkoinen ja kirkas muttei kuitenkaan tuhottoman kuuma. Viikon päästä uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti