maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kesäratsastustunti 2/8

Edellisen viikon tunti jäi välistä kesälomareissun takia (pitää muistaa rästiä se piakoin!), mutta tällä tunnilla pääsin hyppäämään! Oman tuntini piti olla neljältä, mutta koska kaikki muut oli (luultavasti juhannuksen takia) peruneet tuntinsa, minut siirrettiin seitsemänneksi ratsastajaksi viiden tunnille. Pääsin myös testaamaan uutuuttaan kiiltävää turvaliiviä ja uusia ratsastushousuja ja sukkia.

Menin tunnin hevosella nimeltä Axel, ja se oli kyllä aivan loistavan luotettava kaveri, mitä hyppäämiseen tulee. Tuollaisella automaatilla en ole pitkään aikaan hypännytkään! Sinänsä "liian helppo" hevonen ei auta kehittymään, mutta koska edellinen hyppäämiskertani oli viimevuoden syyskuussa, oli ihan hienoa päästä keskittymään enemmän rataan ja ajoitukseen kuin siihen että aikooko se hevonen kaahata ohi tai muutenvain kieltää esteelle, tai että tarviiko sitä tuuppia eteenpäin. Aivan ihanaa ratsastaa hevosella josta ei tarvi pelätä että se olisi rynnännyt alta. Sellaisesta on pieniä traumoja.. Ja minulla kun tosiaan oli tekemistä jo ihan kevyen istunnan ajoittamisessa, koska suurin osa hyppykokemukestani on kerätty 118cm russponilla Roosalla. Alkutunnista kesti pitkään ennen kuin opin että estettä lähestyessä hevonen tosiaan ottaa vähemmän askeleita ja hyppää kauempaa kuin pikkuponi.

Turhaan myös jännitin parin esteen kokoa. Ne esteet mitkä olisi vaatineet ponilla hurjan hypyn, oli hevoselle edelleen sellaisia yliastuttavia. Tunnin jälkeen oli hurjan hieno fiilis että miten uskalsinkaan hypätä noinkin ison (heh, ei tainnu olla ees 60cm...) esteen näin pitkän tauon jälkeen, mutta kun jälkeenpäin katsoin minusta otetun videon, totesin että Axel lähinnä astui pienien esteiden yli, eikä hyppyjä tullut oikeen nimeksikään. Mutta kun ne tuntui isoilta!!

Alla vähän videomateriaalia suorituksista:

Ei, hevonen ei ole missään kaikkein kauneimmassa muodossa, ja kyllä, nojaan ihan liikaa eteenpäin ja olisin maastoutunut sillä sekunnilla jos hevonen ois kieltänyt. Myös istunnassani ja ohjasotteessani on vikaa, ja jalka heiluu ihan liikaa. Mutta hyppäämis- ja ylipäänsä ratsastuskokemukseen (viimeisen parin vuoden ajalta) nähden ihan hyvä suoritus josta on hyvä lähteä eteenpäin.

Videolla näkyy Hööksiltä ostamani Racesafen turvaliivi, sekä uudet ratsastushousut, sukat ja hanskat, joten en jaksa niistä erikseen laitella kuvia tähän. Liivissä on hitusen pitkä selkä, joka saattaa joissakin satuloissa haitata. Tuolla tunnilla se ei kuitenkaan haitannut kertaakaan. Oli vaan hippusen vaikea ostaa turvaliiviä, joka oli edestä tarpeeksi pitkä, mutta joka ei ollut kuitenkaan niin iso että vatsan kohdalle olisi mahtunut kaksi minua, mutta kuitenkin tarpeeksi iso että se mahtuisi rinnan kohdalta kiinni..

Syyskuussa on odotettavissa maastoestepainoitteinen ratsastusleiri Alavuden Ratsastuskoululla, ja siihen mennessä pitäisi sitten jo osatakin jotain ja sitä silmälläpitäen tuli tuo turvaliivikin ostettua. Seuran jäsenyyttä, ja siten ratsastusvakuutusta minulla ei vielä oikeastaan ole, sillä jostain syystä TRS ei ole minulle liittymislaskua lähettänyt vaikka liittymislomakkeen heille lähetinkin jo pari viikkoa sitten.. Pitänee kysellä sen perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti