keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappua!

Mitään kovin Vappuista postausta ei ole luvassa, ainakaan kuvien puolesta, sillä en ostanut pätkääkään serpentiiniä, enkä yhtäkään ilmapalloa. Ehkä ensivuonna täytyy petrata! Vietin vappuaaton perinteisissä merkeissä kerhon Wappusaunalla. Mentiin vähän ennen neljää keskustaan avaamaan saunatilat, jonka jälkeen ilta meni rattoisasti jutellen, pelaten ja saunoen. Ilta oli oikein hauska, ja sauna suljettiin puoliltaöin hienoissa tunnelmissa. Patsaan lakitusta emme menneet katsomaan, sillä jos kaduille kerääntynyt ihmismassa olisi ollut puoliksikaan niin suuri ja niin humalassa, kuin aiempina vuosina, kokemus olisi ollut tällaiselle pienelle tyttölapselle lähinnä ahdistava. Sen sijaan käytiin viemässä saunalta tavaroita kaverin kämpille, ja jäätiin sinne hetkeksi istumaan iltaa.
Viima auttoi vaatteiden valinnassa saunailtaa varten.
Kissoja kävi kaveri illalla katsomassa ja ruokkimassa, joten eivät onneksi olleet kokoaikaa yksinään. Jutun venymisen, ja erinäisten muiden syiden takia (esim. öisin bussiliikenne ei tosiaan ole yhtä aktiivista kuin päivisin...) pääsin kotiin nimittäin puoli viideltä aamulla, kun aamu alkoi jo valjeta. Mikko jäi "yöksi", ja pikaisen iltapalan ja kissojenleikityksen jälkeen nukahdettiin molemmat. Ja herättiin noin neljän tunnin päästä kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

Aamupäivä ja iltapäivä menikin sitten rauhallisesti sunnuntaifiiliksissä loikoillen, televisio-ohjelmia selaten ja ruokaa laittaen. Iltapäivästä ehdittiin jopa käydä lyhyellä ja piristävällä kävelylenkillä. Vähistä unista johtuen tunnelma oli vähän väsynyttä, mutta on se vaan niin mukava herätä yhdessä, ja viettää aikaa tällätavalla kiireettömästi. Näin kivalla säällä olisi ollut kiva lähteä myös katsomaan Teekkarikastetta keskustaan, ja istumaan piknikille. Veikkailtiin kuitenkin, että ruuhka olisi melkoinen niin puistossa kuin bussissakin, ja jäätiin mieluumin kotiin loikoilemaan ja syömään rauhassa.

Kissatkin ottivat rennosti. Viima yhdellä suosikkipaikoistaan sohvan selkänojalla (luulisi olevan mukavempia ja tilavampiakin paikkoja!) ja Myrsky kiipeilypuun korissa. Päiväunille ei sentään ihmisiä päästetty - Myrsky piti tästä huolen leipomalla tassuillaan allekirjoittaneen naamaa sopivin väliajoin koko sen ajan kun pedissä loikoiltiin.. Ei sovi sotkea unirytmiään päivätorkuilla, kissa opastaa, ja nukkuu itse yli puolet päivästä.

Ajankulukseni kaivelin tiedostoistani kuvia omalta fuksiwapultani, eli Wapulta 2010. Silloin tuli pyörittyä Wapputapahtumissa ahkerasti, ja oltua mukana ties millaisissa meiningeissä. Allaolevissa kuvissa olen mukana rakentamassa kiltamme Härweliä Wappukulkueeseen, ja kerhon Fuksijäynässä Avatar-teeman mukaisesti kasvot sinisenä. Ratsuni ilmapallopää on päässyt myös kuvaan. Fuksijäynä on siis jäynä, jossa Fukseja kierätetään pitkin kaupunkia erilaisilla rasteilla, jossa pitää tehdä jotain enemmän tai vähemmän hassua. Alla oleva kuva on otettu rastilta, jossa meidän piti kesyttää itsellemme (ilmapallopäiset) ratsut.
Ennen TTY:lle tuloa kuulin Lukion opettajaltani, että uudet opiskelijat kastetaan Tammerkoskessa. Ja minä luulin että minua yritetään huijata! Mutta niin vaan koskeen päädyttiin, ja paikalla olivat mm. omat vanhemmat todistamassa tätä tapahtumaa. Yllä on kuvat sekä minun että Mikon kastekoreista. Oltiin fukseja samana vuonna, kuvat on kaivettu TT-Kameroiden wappukuva-arkistoista. Oli muuten kylmää vettä! Mutta ei se niin kamalaa ollut kuin tosta kuvasta ja ilmeestä voisi päätellä... Lienee ensimmäinen dippaus koskeen menossa, ja alkujärkytys näkyy naamalta. Kori kastettiin veteen varmaan neljästi, ja loput kerrat oli jo ihan hauskoja. Oikeasti!


Ja viimeiseksi Marko Hakkaraisen ottamat kuvat samalta keväältä. Vasemmalla ollaan viettämässä Wapun tapahtumiin kuuluvaa teekkarien välituntia. Koetan tuossa kovasti hyppiä hyppynarulla, vaikkei narua eikä pyörittäjiä kuvassa näykään! Oikeanpuoleinen on jo melkein kesää, enkä ollut enää fuksi, vaan aito tammerkoskessa kastettu teekkari. Oltiin viettämässä kesäpäivää koulun etunurmikolla, ja lakki päässä tietysti. Fuksivappu oli kyllä erittäin hauska kaksiviikkoinen, kannattaa ehdottomasti kokeilla ;)

Piknik teekkarilakit päässä ei vaikuta ollenkaan ikävältä kesäaktiviteetilta tällekin kesälle. Täytyy toteuttaa! Nyt voisi alkaa harkita iltapalaa, ja aikaista nukkumaanmenoa että jaksaa huomenna aamulla herätä taas pirteänä töihin!

2 kommenttia:

  1. Vai ei sinua päästetty päikkäreistä nauttimaan:D

    VastaaPoista
  2. Juuei :D Myrsky on vähän turhan läheisyydenkaipuinen vieressänukkumiseen... Leipominen, hurjan kova kehräys ja naamalle pyrkivä karvakasa ei oikein edistä nukkumista, ja siksi kissat onkin eritetty makuuhuoneesta öiksi, niin surullista kuin se onkin. Viima olisi ihan kiltisti kyljessä nukkumassa :D

    VastaaPoista