tiistai 21. toukokuuta 2013

Viiman seikkailu

Suosittu tuijotuskohde
Minulla on tässä pienessä makuuhuoneessani tämmöinen tavallinen pieni tuuletusikkuna, josta on ollut paljon hyötyä näin keväällä kun alkaa olla lämpimiä päiviä, ja asuntoon nousee kunnon hellelukemat. Olen sitä pitänyt usein auki, ja se on saanut heti innokkaan yleisön. Kissat ovat jaksaneet tuijotella siitä ulos pitkiäkin aikoja, ja haistella ulkomaailmaa. Varmistin toki, ettei raosta mahdu kissan pää. Tunnettuahan on, että jos kissa saa päänsä jostain läpi, siitä menee koko kissa.. Kahvasta avatessa ikkuna siis lukittuu, eikä aukea sen enempää kuin mitä se tuossa ylläolevassa kuvassa on.

Tai näinhän sitä luulisi. Lukitus on nimittäin rikki, ja vaikka ikkuna kahvasta avatessa näennäisesti lukittuukin, oikeasti ikkuna aukeaakin kokonaan, jos kaksoisikkunan osat levittää irti toisistaan. Ikkuna on siis aina "pesu" tilassa, sääti ikkunan avaaja sen miten tahansa. Tämä on melko ikävää. Jompikumpi kissalapsista nimittäin hoksasi viikonloppuna tämän vian turvavälineistössä.

Viima "lohikäärmeensilmä".
(Toisessa kuvassa on Smaug Hobitti- elokuvasta)
Istuin tavalliseen tapaani tietokoneen ääressä, kun kuulin epäilyttäviä ääniä makuuhuoneesta. Lähdin katsomaan, ja järkytys oli melkoinen kun yllätin Myrskyn keikkumassa takapuoli pystyssä ikkunalaudalla. Ikkunan ULKOPUOLELLA.

Pudotus
Siis kuulitte oikein, edes takatassut eivät enää olleet sisäpuolella. Tein kyllä melkoisen pikasprintin ja kiskoin mokoman pöhkön hännästä ikkunan turvallisemmalle puolelle, ja laskin pääluvun, ja sinkosin ulko-ovelle: Viimaa ei näkynyt missään. Pieneen paniikkiinhan siinä päätyi, ja melkein vielä lukitsin itseni ulos asunnostani kiireessä. Ovella onneksi kävi mielessä, että jos eläinlääkäripäivystykseen pitää soittaa, niin olisi ihan kätevää päästä hakemaan se kännykkä sisältä.

Juoksin (avaimen kanssa) portaat alas, ja odotin jo näkeväni oven ulkopuolella asvaltilla pökertyneen kissan. Järkytys nousi toiseen potenssiin kun kissaa ei näkynytkään missään. Järki ei siinä vaiheessa sanonut, että ikkunani alapuolella on aidan takana oleva naapurin piha, eikä suinkaan oven edustan asvaltti. Pian tämä kuitenkin selkisi kun lähdin kipittämään kauhuissani eteenpäin: Viima seisoi silmät pyöreänä ja häntä pörrössä naapurin ikkunan alla. Ei ollut onneksi älynnyt singota mihinkään karkuun.

Ei muuta kuin kissa kainaloon ja sisälle, ja paniikinomainen pikatarkastus. Ei ontunut, ei aristanut kosketusta, suussa ei näkynyt mitään. Hetken se tassutteli korvat luimussa sisällä (samalla kun kyttäsin sen jokaista liikettä), ja meni sitten hiekkalaatikolle. Kuulin lyhyen kuopimisen jälkeen, kuinka se alkoi pissille ja sitten tuli hiljaista. Ei kuopimista, eikä laatikolta poistumista. Meinasin jo hyperventiloida että nyt se kissa kuoli sinne, ja nostin laatikon kantta. Sain aika myrkyllisen katseen vastaukseksi, sillä kissa olikin vain päättänyt jäädä tekemään kakat samaan syssyyn, ja ihmetteli että mitä pirua oikein häiritsin..

Laatikkokeikan jälkeen tarkastus jatkui, ja vasta kun kissa leikki normaalisti (kipeä kissa tuskin heittäisi takaperinvoltteja sohvalta lelua jahdatessaan?) ja söi ja joi, uskalsin rauhoittua. Ylipäänsä, kissassa ei näyttänyt olevan yhtään mitään merkkejä pikaseikkailustaan, ja itseasiassa varmaan emäntä kärsi koko välikohtauksesta enemmän. Ja mitähän lie naapurikin ajatteli, kun ensin jostain tipahtaa kissa, ja sitten pihalle ryntää hullu nainen perässä...?

Nyt katsellaan maailmaa visusti suljetun ikkunan takaa...
Joku varmaan miettii, että mahtoi kissaparka saada pudotuksesta traumoja? No, höpönlöpön, mokoma oli melkein heti samantien kyseisen (siihen mennessä jo suljetun) ikkunan takana ihmettelemässä. Ilmeisesti neiti olisi kovasti halunnut pudota uudestaan, sillä putoamisen jälkeen ikkunaa on yritetty avata tassuvoimin (tuhoten samalla tiivisteitä siitäkin) ja kovasti maukumalla. Viima, joka ei ole ikinä ennen naukunut ulos päästäkseen, on nyt liittynyt velipoikansa kuoroon, ja haluaa ehdottomasti ikkunasta ulos... Naiset?

"Halusin vain muistuttaa: Säästä rahaa, sillä jos joskus jotain sattuu,
niin päivystyskeikka sitten maksaa. Muista siis varautua!"
Terveisin Viima "Ihan tahallani hyppäsin" Kissa
Meillä ollaan vastedes varovaisempia, ja tutkitaan kaikki luukut tarkemmin. Olkaa tekin, nyt kun ikkunoiden aukipitämiskausi on alkanut :)

5 kommenttia:

 1. Hui kamala mikä tarina! Onneksi loppu oli onnellinen ja koko katras tallessa ja kunnossa! Voin niin kuvitella sen huolen ja hädän... Sykkeet olivat varmasti tosi korkealla vielä pitkään tapahtuneen jälkeen! Kauan eläköön kissat ja niiden hullut tempaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paniikkihan siinä melkein iski, mutta onneksi säikähdyksellä selvittiin. Kauan eläköön kissat, tosiaan :)

   Poista
 2. Hurjapäät :D Nyt toki voi naureskella, kun ei käynyt mitään mutta kyllä toi aikamoista kauhua olisi herättänyt täälläkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä tärisi vielä siinä vaiheessa kun kissa oli jo huutamassa ikkunan takana, että tahtoisi uudestaan ulos... Mutta täytyy myöntää että kyllä siinä joku hysteerinen nauru pääsi, kun hiekkalaatikon kannen alta paljastui nyrpeä kissa kakalla...

   Poista