maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ja niin Myrsky oppi istumaan

"Noni, mitäs sit?"
Niin se taisi oppia, ehkä vähän liiankin hyvin! Tänään oli meidän ikioman kissojen kotitemppukoulun ihkaensimmäinen oppitunti! Temppukoulun ensimmäiseksi oppilaaksi valikoitui Myrsky ylivoimaisen ahneutensa vuoksi, ja niinhän siinä kävi että poika oppi namin avulla istumaan alta aikayksikön. Nopeasti se oppi myös hyppäämään sormella osoittamaani paikkaan, ja istumaan sinne. Ja sen jälkeen se sitten nököttikin istumassa namin saamisen jälkeenkin, ja tuijotti odottavasti. Päästiinkin samantien opettelemaan seuraavaa temppua: takamus ylös lattiasta :D

Apuvälineet ja Myrskyn häntä.
Kissan opetuksen teoriaa olen tutkinut paristakin opuksesta, ja posti toi vihdoin meille naksuttimenkin koulutuksen tueksi. Naksutinta tuo ei vielä ymmärrä kiitokseksi, vaikka tuntuikin opetushetken aikana tuijottavan odottavasti naksutinkättä (koska namit oli piilossa taskussa). Aina ennen namin antamista naksautin, joten ehkä se vielä jossain vaiheessa hoksaa sen idean. Tätä odotellessa!

Aluksi Myrsky yritti tavoitella namia lähinnä takajaloillaan seisten, ja tassuin (ja kynsin) tavoitellen, niin että meinasi jo usko loppua. Millä muka tuommoinen ahne rontti oppisi odottamaan kiltisti? Mutta näköjään se oppi! Mitään käskysanaa istumiselle ei vajaan vartin opetushetkessä tietenkään opittu, vaan kissa tuntui hankalan alun jälkeen istuvan aina kun pysähdyin katsomaan sitä, ja lopulta se istuikin jo jatkuvasti :D Fiksu eläin.

Lopulta tosiaan osoitin sille sormella paikan, johon sen piti mennä istumaan, jottei ihan nököttämiseksi menisi, ja sekin sujui nopeasti. Pikkuhiljaa tuosta otuksesta saattaakin kuoriutua vaikka minkämoinen temppueläin! Sellaisella innolla se lähti mukaan touhuun. Harjoittelu suoritettiin kätevästi kylpyhuoneessa, ettei Viima häiritsisi Myrskyn keskittymistä, ja se sujuikin hyvin niin kauan, kunnes Viima kyllästyi kuuntelemaan oven takana ja alkoi pitää siellä omaa konserttiaan :D

Tällähetkellä nämä osaavat molemmat tulla luokse "kss kss" huutelulla, ja nyt Myrsky osaa odottaa ruokaansa istuen. Ehkä se kohta osaa jo istua käskystä? Ja seuraavaksi kenties vaikka nostaa tassua? Tästä on hyvä jatkaa. Pienen aivojumpan ja aterian jälkeen Myrskyressukka lössähtikin tuohon viereen nukkumaan pitkin pituuttaan. On se istuminen raskasta :D Mutta ei meillä sentään ole kissojen elämä pelkäksi työleiriksi ja temppuiluksi muuttumassa emännän villiintymisestä huolimatta! Suurimman osan elostaan ne saavat edelleen olla ihan laiskoja ja kissoja. Tässä vähän taidonnäytettä muutaman päivän takaiselta aamulta, kun molemmat tutkivat meille ostettua uutta lelua. Laiskaa leikkimistä aamupesun lomassa :)

2 kommenttia: