torstai 6. kesäkuuta 2013

Kotona taas, ja Lontookertausta.

Vihdoin ja viimein on aikaa istahtaa taas blogin ääreen! Loma loppui mahtavissa merkeissä, Suomeen laskeuduttiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, Suomen helle iski täysillä niskaan Kärkölässä (varjossa 29 astetta kymmenen aikaan aamulla, tussskaisen kuuma!), matka Tampereelle tehtiin tässä kyseisessä helteessä keskiviikkona, ja samana iltana ehdin vielä käydä ukkosmyrskyn jälkeen ratsastustunnilla. Niin, ja tallimatka sujui tehokkaasti ilmastoidussa autossa, jonka seurauksena iski ilmeisesti pieni flunssanpoikanen tänään.. Mikähän siinä on, että ilmastointi aina nappaa minuun tällätavalla? Sama juttu tapahtui viimekesänä! No, ehkä tämä tästä menee ohitse. Huomenna pitäisi nimittäin taas lähteä reissuun: ensin kissojen kanssa Kärkölään, sitten Lauantaina häihin Lahteen :)

Jos sitten vähän kertaisi kuluneen viikon tapahtumia? Ensimmäisenä: Kissat ovat taas kotona! Ne olivat viettäneet oikein pulleita kissanpäiviä Sadun luona, ja varmasti harmittelivat kovasti pienempää asuntoon palaamista. Myrskyn "näitä ruokia varastan ja syön"- listalle saa kuulemma lisätä pistaasipähkinät (kuorineen) ja viinirypäleet. Aiemmin tuolla listalla on ollut jo mm. roskat, ananas, keitetty porkkana & punajuuri ja perunankuoret. Lisäksi se osaa kaivautua vetoketjulla suljettuun reppuun tuhoamaan siellä säilytetyt ruokapussit. Poika on melkoinen jätemylly! Kisut löysivät reissun jälkeen pian takaisin omiin vakionukkumapaikkoihinsa, Viima sohvan selkänojalle ja Myrsky pöydälle näppäimistön viereen:

Päivän ilmeet.
Kirjoitin jo lyhyet kuulumispostaukset ensimmäisestä ja toisesta reissupäivästä, mutta nyt minulla on jaettavaksi vähän lisää kuvia näiltä päiviltä! Kuvia meinaan tuli yhteensä 1147, ja pikaisen täysin epäonnistuneiden kuvien perkaamisen jälkeenkin 1005... Piti vaan pikaisesti valkata hyvät kuvat tähän postaukseen, mutta menikin ilta niitä siivotessa. "Hups!".

King's Cross, Laituri 9¾
Ei menty työntämään kärryä kilometrijonon takia.

Kissamuumiot British Museumissa O___O

No pitihän tämmöinenkin kuva ottaa :)
Puhelinkopit olivat kyllä valitettavan sotkuisia ja roskaisia.

Westminster Abbey


Ratsastajille oma liikennevalopainike :D

Big Ben!

The London Eye,
johon ei menty hinnan ja lauantai-iltapäivän kilometrijonojen vuoksi.

Buckinghamin palatsilla!


The Green Park!

Näiltä kulmilta alettiin siirtyä takaisin kohti Wembleytä :)

Seuraava päivä, elikkäs Sunnuntai, oli nähtävyyksiltään ihan toisenlainen :) Lähdettiin nimittäin seikkailemaan Wembleyn ympäristössä, ja tutkimaan löytyykö Lontoon alueelta myös luontoa. Ja kyllähän sitä löytyi, ja niin löytyi myös geokätköjä. Heti reissun alkajaisiksi minun käteeni tipautettiin aivan mahtava syntymäpäivälahja! Viiman mukaan nimetty trackable, jonka sain jättää kiertämään maailmaa. Toivottavasti se lähtee liikkeelle,  ja voin seurata sen matkaa vielä pitkään! Kesän aikana voisi laskea liikkeelle myös Myrskyn geokätköilyversion :P Aivan mahtava  syntymäpäivälahja, josta voi olla iloa vielä pitkään mutta joka ei kasvata jo ennestään suurta tavaravuorta kotona. Tässä oli ajatusta <3

Viiman matkaa voi seurata täältä: TB5J8JJ
Kätköreissumme alkoi hotellia lähellä olevasta puistosta, Barham Parkista. Geokätköily on kyllä hieno harrastus, ilman sitä olisi varmasti tämä puisto jäänyt kokonaan huomaamatta ja näkemättä, sillä oli kokonaan eri suunnassa kuin kaikki muut kohteemme.
Barham Park
Puiston jälkeen matka jatkui vähän kauemmas lähiöalueesta ja löydettiin lopulta ihan ihkaoikeaa metsää ja peltoa! Seuraava kätkö löytyi Horsenden Hillin huipulta, ja tänne kauniisiin maisemiin sai myös Viima jäädä odottamaan seuraavaa geokätköilijää.
Metsää matkalla Horsenden Hillille

Horsenden Hill
Käsipallo(?) kenttä ja näkymiä Horsendenilta
Mäeltä alas kavutessamme päädyimme pian hyvin tiheään lehtimetsään, jossa oli paikoin oikeasti niin tiheää ettei läpi nähnyt, saati päässyt. Suomen ryteiköt näyttivät suorastaan avoimilta siihen verrattuna! Pieniä polkuja ja aukioita onneksi löytyi, joten selvisimme metsästä läpi :) Aivan mahtava luontoseikkailu! Muitakin ulkoilijoita näkyi, eli ilmeisesti ihan suosittu ulkoilualue kyseessä. Täältä löytyi kolmas kätkö erään vanhan jo romahtaneen rakennuksen metsittyneestä kivijalasta. Oikein mielenkiintoinen paikka kätkölle! Tämäkin vanhan rakennuksen tarina ja alue olisi jäänyt huomaamatta ilman kätköilyä! Niin puskissa ja piilossa se oli.
Puskakuikuilija :3
Löytyi sieltä sentään leveitäkin polkuja


Viimeiselle kätkölle suunnistettaessa tipahdimme ihan yhtäkkiä puskasta pienen peltoläntin reunalle. Mahtavat maisemat ja keli! Ilma oli n. 20 asteista, joten tarkeni mukavasti, mutta ei tullut reippaillessa liian hiki. Kätkö löytyi pellon toiselta puolelta, ja pysähdyimme myös kuvaamaan maisemia hetkeksi. Kaikkia alueen pieniä peltoja tuntui ympäröivän seinän lailla korkeat ja läpitunkemattomat pusikot, joihin oli tehty koloja niihin kohtiin, joissa peltojen välinen oja haluttiin ylittää. Pelto oli selkeästi ulkoilukäytössä, sillä sen ympäri ja läpi oli niitetty selvät polut, joilla mekin liikuimme.Kukkaismaisema <3

Portti seuraavalle pellolle
Paluumatkalla alkoi jo nälkä ilmoittaa olemassaolostaan, ja oikaisimme vähän suorempaa reittiä takaisin kohti hotellia. Matkalla hoksasimme kivanoloisen brittiläisen pubin, ja päätimme kokeilla sen ruokatarjontaa. Tähän asti kun olimme nähneet Wembleyssä lähinnä pikaruokapaikkoja ja etnisiä ravintoloita. Ja sieltä pubistahan niitä brittejäkin sitten löytyi! Ruoka oli aivan mahtava Sunday Roast, jossa oli naudanlihaa, perunoita, kaalia, porkkanaa ja kastiketta, sekä valkosipulitahnaa. Maku oli ihanan kotiruokamainen, ja annos oli todella iso. Kannatti käydä kurkkaamassa, sillä tuollaista annosta tosiaan sai monestakin vastaavanlaisesta pubista vain sunnuntaisin! Tunnelma oli oikein mukava, Magners hyvää, ja vanhempi pubiemäntä oikein herttainen ja mukava! Tätäkään paikkaa emme olisi varmaan ilman kätköilyä hoksanneet, vaikkei kaukana hotellista ollutkaan.
Maisemia paluumatkalta
Sitten pidettiinkin pieni ruokalepo, ja tutkittiin juna-aikatauluja. Matkamme suuntasi nimittäin kohti Lontoon junaliikenteen äärilaitaa, Watford Junctionin asemaa. Syntymäpäiväni iltaa vietettiinkin ihan erilaisissa ja oikein jännittävissä ja upeissa merkeissä, paras syntymäpäivä ikinä! Ja lopulta palattiin väsyneinä (jalat koko päivän kävelemisestä, ja silmät kaiken upean näkemisestä) pikaruokapaikan kautta hotellille nukkumaan. Tämä ilta meni aika myöhäiseksi, ja siitä lisää myöhemmin, sillä päätin että se kyllä ansaitsee ihan ihkaoman  postauksen :) Tätä en enää fanityttöhehkutuksella venytä tämän enempää.
Mihinköhän tämä bussi viekään?
Hihi, tästä reissusta on niin paljon kerrottavaa,
että säästän seuraavaan postaukseen!


PS. Miksi Blogger nykyään kääntää nuo pystysuunnassa otetut kuvat automaattisesti oikeinpäin näihin pikkukuviin, mutta kun ne avaa suuremmiksi, ne ovat yhä kyljellään? Jos käännän ne koneella pystyyn, blogger kääntää ne pikkukuvissa sitten kyljelleen. Mitähän ihmettä? :D2 kommenttia:

 1. Myrsky ♥ Ja onnittelut synttäreistä! Oli varmasti ihana tulla kotiin.

  Minullakin on oma TB, Geo Moggie, se matkaa jossain Uudessa Kaledonissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja kyllä :) Katsotaan mihin Viima TB päätyy, pidetään peukkuja!

   Poista