lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen aamu Britanniassa!

Näin meillä autettiin pakkaamisessa..
Hotellin lupaus ilmaisesta langattomasta internetistä piti paikkansa. Sen kantama ei vaan yllä meidän huoneeseen, joten jos haluaa nettiä käyttää, pitää istua läppärin kanssa hotellin aulassa. No, parempi se, kuin ei mitään, ja eipähän tule roikuttua liikaa internetissä loman aikana :D Ei sillä, täällä on mm. puhelinkoppeja, joissa on langaton internet! Istun tällähetkellä hotellin aamiaisella, telkkarista tulee joku brittiläinen komedia, ja ikkunasta näkyy pilvinen mutta poutainen Wembley. Täällä siis ollaan!

Eilinen ei mennyt ihan niinkuin strömsössä. Meillä oli aika tiukka aikataulu lennolta lentokenttäbussiin, mutta koska meillä oli vain käsimatkatavarat, ehdimme bussipysäkille hyvissä ajoin. Se meidän bussi ei vaan saapunut. Odoteltiin vähän lisää, ja kun bussi vihdoin tuli, hypittiin jo riemusta kunnes saatiin tietää että kyseessä ei ollut meidän bussivuoro, vaan seuraava. Hommaansa tympääntynyt täti vaan kohautteli olkiaan ja totesi että ensisijaisesti ottaa kyytiin vaan tähän kyseiseen vuoroon lipun ostaneet. Siinä vaiheessa meitä oli paikalla tosiaan muitakin tähän aikaisempaan vuoroon lippunsa varanneita, ja edellämme jonossa seissyt suomalaisporukka nosti äläkän - ja sai änkeydyttyä siihen bussiin. Me ei sitten enää mahduttu. Bussikuski vaan tokaisi, että hän ei voi asialle mitään, ja lähti menemään. Asiakaspalveluasenne täysi kymppi.

Seuraava bussikuski oli sentään mukavempi, ja kun sain selitettyä asiamme, hän päästi meidät ensimmäisenä bussiin. Lopulta siis olimme matkalla, n. tunnin aikataulustamme jäljessä. Huhhuh! Ja meillä on tosiaan bussiliput samalta firmalta jo ostettuna paluulennolle.. Peukut pystyyn että ehditään ajoissa! Sinne tosin on varattu hyvin odotusaikaa. Mutta, selvittiin sentään Stanstedilta Lontooseen, ja metroon ja metrolla Wembleyyn.

Hotelli
Hotellimme on siis Wembleyssä, n. puolen tunnin metromatkan päässä Lontoon keskustasta (jonne suuntaamme tänään heti aamiaisen jälkeen). Paikka on kovin monikulttuurinen, ja esimerkiksi suurin osa kauppojen kylteistä on kirjoitettu ainakin osaksi jollain muulla kielellä kuin englannilla. Näimme muuten Wembleyn stadionin jo :) Hotelli on aika hauska, näyttää siltä ettei täällä ole oikein yhtään suoraa kulmaa, ja lattiat vähän natisevat ja notkuvat, mutta huone on pieni ja söpö ja sängyt siistit. Vessanpöntön käyttöä piti vähän opetella, mutta nyt se tuntuu toimivan jo joka kolmannella vetoyrittämällä :D

Eilen pyörittiin lähinnä tällä seudulla, sillä päästiin perille vasta vähän ennen seitsemää (suomen aikaa ennen kello yhdeksää), ja siitä suuntasimme etsimään vielä ruokaa ja välipalaa. Brittiläistä ruokapaikkaa ei oikein löytynyt, vaan tarjolla oli jos jonkinlaista intialaista, irakilaista, pakistanilaista tai vaikkapa afrikkalaista ruokaa. Nassut saatiin kuitenkin täyteen, ja melkein heti sen jälkeen alkoikin jo nukuttaa. Kaikista outouksista huolimatta oikein mukava ensimmäinen päivä. Ja nyt me jatketaan kohti Lontoon keskustan nähtävyyksiä!

Ja kissat voivat kuulemma oikein iloisesti hoitopaikassaan :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. (On! Onhan niitä :( Ei ollut kehrääväisiä toivottamassa hyviä huomennia aamuisin... Mutta onneksi ovat hyvässä hoidossa, ja pian saan ne taas kainalooni! <3)

   Poista
 2. Peribrittiläistä ruokaa saatte kahviloista, jotka on yleensä aika rujon näköisiä ja täynnä raksamiehiä. Pubeissa kanssa on tarjolla pitkin viikkoa sunday roast - sen brittiläisemmäksi ei ruoka voi mennä. Pubiesta saa myös muuta brittiruokaa, jos sitä oikeasti halajaa ;)

  Hauskaa Lontoilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Ainakaan tästä Wembleyn pääkadulta ei tunnu löytyvän mitään brittiläistä :D Kaikissa mainostetaan jotain halal ruokaa, intialaista, kiinalaista, irakilaista.. mutta lontoon keskustasta löydettiin oikein kivoja paikkoja, ja niitä tullaan testaamaan vielä lisää :)

   Poista
 3. Suorat kulmat on ihan yliarvostettuja ;D Meilläkin oli varsin vinon oloinen hotelli Pariisissa, mutta hyvin pärjättiin.

  Pitäkäähän hauskaa ja ota paljon kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kuvia otettu! Mutta niiden siirtäminen läppärille on näköjään niin hidasta, että taidan laittaa kunnon kuvia blogiin vasta kotona :) Tämä hotelli on kyllä jännä. Käytäväyt ovat sokkeloisia, ja täynnä väliovia ja pieniä ylä- ja alamäkiä :D

   Poista