tiistai 24. syyskuuta 2013

Leiritunnelmia

Vihdoin kuvapainoitteinen postaus (ja ihan lopussa on myös video!) viimeviikonlopun leiristä. Jätin kissat turvallisesti Mikon hoiviin, ja matkustin perjantai-iltapäivällä kamppeineni Alavudelle. Leiriä vietettiin TeURaS kerhon porukalla Alavuden Ratsastuskoululla, ja painotteena olivat maastoesteet. Viikonlopun aikana ratsastettiin yhteensä viisi tuntia, joista ensimmäinen oli kouluratsastusta, toinen rataesteitä maneesissa ja loput maastoesteitä maastossa. Ratsastin Cokis ja Veeti nimisillä puoliverisillä, sekä Wippe nimisellä ponilla. Veeti ja Wippe esiintyvät myös kuvissa. Suurin osa kuvista on kaverini Tean ottamia (tai ainakin hänen kamerallaan otettuja), ja videot on suurimmaksi osaksi minun kamerallani jonkun kaverin ottamia. 

Näitä kuvia selatessani jouduin toteamaan heti kaksi asiaa: Ilmeeni on lähes kaikissa kuvissa aivan kamala, ja taidan joutua ostamaan uuden kypärän. Vanha kun on päähän kyllä sopivan kokoinen, mutta kypärä on sen muotoinen että jos hihna menee leuan alta, se kallistaa kypärän silmille vaikka mitä tekisi. Poskien vierestä menevissä y-hihnoissa se taaemmas menevä hihna on liian pitkä, ja siten kypärä jää etukenoon.  Kaikissa kuvissa kurkin vähän hassusti tuolta lipan alta, ja kyllä se vähän häiritsi ratsastustakin.

Kyseinen kypärä on itseasiassa ostettu kaksi vuotta sitten kesken samanlaisen leirin aikana, kun putosin pää edellä maneesin seinää päin. Kun kypärä on saanut kolhun, niin sehän pitää vaihtaa. Kun uutta sitten lähdettiin pikapikaa hankkimaan, oli kohdekaupassa vaihtoehtoja vain kaksi joista toinen oli susiruma ja toinen tämä minkä ostin.. Kiireessä ei tietenkään hoksannut ihan kaikkea sopivuutta sitten katsoa, kun pakko oli joku kypärä hommata :(


Ja mitä ilmeeseen tulee, niin lähes joka kuvassa olen huulet tötteröllä tai kamalan irvistyksen kanssa! Millähän sitä oppisi säädylliset ratsastusilmeet? Veetin kanssa varsinkin (musta puoliverinen) ilme on monissa kuvissa ihan kamala, kun alkutunnista sitä sai ihan työkseen hoputtaa, ja puolivälissä tuntia jarrutella ja ohjata kaikin keinoin :D
Siis katsokaa nyt tuota ilmettä! Vaikka ilmeestä voisikin päätellä vaikka mitä, niin oikeasti leirillä oli aivan mahtavaa ja upeaa ja mieletöntä ja kymmenen muuta superlatiivia! Ja ei, vaikka kuvissa siltä näyttääkin, niin minulla ei ole hartiat korvissa. Takin alla on vain turvaliivi!


Yllä malliesimerkki siitä, miten ylitetään hautaeste oikeaoppisesti :D Katse eteenpäin, myödätään ohjista, paino jalustimilla, ja siisti kevyt istunta? No melkein. Tai sitten ei sinnepäinkään. Tästä loikasta on myös videomateriaalia, valitettavasti..

Veeti-hevosella Trollface ilme naamalla.. nautti vissiin, kun sai vähän
pelleiltyä mun kustannuksella :D


Veeti vei minua jossain vaiheessa ihan täysillä, ja karkaili alta. Vielä vuosi sitten olisin ollut ihan kauhuissani koko kokemuksesta, ja kieltäytynyt varmaan jatkamasta koko tuntia. Nyt en pelännyt juuri ollenkaan! Jännitti kyllä ihan hurjana, mutta uskalsin silti ratsastaa, ja suoriuduin huomattavasti sujuvammin ja paremmin kuin viimevuonna!


Jarrut puuttuu, jarrut puuttuu!Oliskohan tuossa ylläolevassa kuvassa korkeutta joku 70cm ja hyppy alamäkeen. Yksi parhaimmista loikista tälle leirille :) Wippe oli kyllä mahtiponi! Tommosen kun saisi joskus omaksi...Vesieste oli kyllä jännittävä. Sinne hypätessä vauhti hidastuu niin äkisti, hyppy on "alamäkeen" eikä oma tasapainoni ole mikään täydellinen, joten uimasille joutumisen vaara oli todella suuri! Wippe onneksi suojeli nahkaani kastumiselta, eikä oikein suostunut veteen loikkaamaan. Liekö vaistosi ratsastajan jännityksen, ja totesi että parempi olla hyppäämättä :D Tämä oli ainoa este, jolla meille jäi epäonnistuminen.. En kuitenkaan ole pahoillani, koska muuten oli niin mahtavaa, ja vesiloikka olisi oikeasti saattanut päätyä mutaveteen molskahdukseen..

Lopuksi laukattiin vielä jyrkkä mäki täysillä ylös!

Alla on vielä videokooste omista hypyistäni maastossa. Pisteet jälleen sille, joka tunnistaa mistä musiikit ovat. Jos joku tahtoo verrata aiempaan osaamiseeni viimevuodelta, niin täältä löytyy videota ja kuvia.


Kertakaikkiaan mahtava leiri, kiitos huimalle porukalle, ja mahtavalle opettajalle, ja Alavuden ratsastuskoulun hevosille :) Kotimatkalla koppasin myös sadannen kätköni! Oikein mieleenpainuva viikonloppu.


4 kommenttia:

 1. Huimia hyppyjä! Eikä se ilmekään hullumpi ole. Sitä vain itse suhtautuu omiin kuviinsa niin kriittisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmasti on. Huvittaa vaan, että joka kuvassa on niin tuskainen tai kauhistunut ilme! Ihan varmasti oli kivaa, vaikkei siltä näytäkään :D Ehkä se on sitä keskittymistä sitten...

   Poista
 2. Haa, hurjan hauskan näköistä menoa! :) Pääsisipä itsekin joskus taas kokeilemaan pikkuesteiden hyppäämistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauskaa <3 Suosittelen kokeilemaan, kun tulee tilaisuus!

   Poista