lauantai 16. toukokuuta 2015

Iltahämärässä


Keväisen illan hämärä on mitä parhain hetki kissojen rauhalliselle iltaulkoilulle. Iltahämärissä (Hirvihämäräksikin jotkut kutsuvat) oli tunnelmallista kuunnella illan viimeisten lintusten laulua ja seurailla kissojen puuhastelua. Molemmat osaavat kulkea hyvin vierellä taluttajan toivomaan suuntaan etenkin teillä ja poluilla. Vaikka molemmat katit usein pysähtelevätkin, hoksaavat ne kuitenkin pienen nykäisyn ja kissityksen tarkoittavan, että matkan olisi jatkuttava. Metsässä tai muualla selkeiden polkujen puuttuessa ohjautuvuus on vähän enemmän hukassa, mutta toisaalta on myös mitä mukavinta ajanvietettä seurailla kissojen tutkimusmatkoja ihan ilman suunniteltua reittiä.


Tällä iltakävelyllä testattiin, onko edellisessä postauksessa esitellyt hihnat liian raskaita pienen kissan vetää. Ravin tahdista päätellen eivät olleet! Ja Viimakaan ei vissiin edes tajunnut olevansa "vapaa", vaan kulki nätisti vierellä oikeaan suuntaan, oli naru sitten aluttajalla tai maassa.Laskeutuneen auringon viimeiset säteet heijastuivat vielä valtaojan vedenpinnasta sitä ohittaessamme, ja kevyt sumu nousi siellä täällä lisäämään tunnelmallisuutta. Rentukat kukkivat jo pirteästi, kuten tuossa Myrskyn kuvassa (hieman heikosti) ojanpenkereellä näkyy. Kyllä se kesä on pian täällä!


Jotain muutakin mielenkiintoista pellolla näkyi, tosin sen huomasivat luultavasti vain kaksijalkaiset. Tassukansalaiset olivat liian kiireisiä tutkimaan ojanvierustoja ja kynnöspeltoa. Joku nimittäin katseli menoamme hiljaa paikallaan metsän reunasta pitkän aikaa. Jäi kovasti harmittamaan, ettei mukana ollut kameraan parempaa (pidemmälle yltävää) linssiä. 

Bongaa ylimääräinen nelijalkainen.
Vihje: Ei ole kissa.

10 kommenttia:

 1. Onkin varmasti ihanaa kuljeskella tutkien! Ja saattaa olla hyvä, ettei vieraslajinen nelijalkainen ollut lähempänä :)

  VastaaPoista
 2. Jos kissat olisi ton paistin tuolla pellolla huomannut niin se olis ihan varmasti saanut ihailla kunnon kissatanssia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olisi voinut tulla melkoisen mielenkiintoista!

   Poista
 3. Oi vitsi, kun itekkin asuisi noin landella että vois kisujen kanssa mennä pitkien hihnojen kanssa millon missäkin <3 Cocokin varmasti tykkäisi ulkoilusta kun ei olisi autoja/ihmisiä häiriötekijöinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa kun voi rauhassa ulkoilla :) Toista se oli kaupungissa.

   Poista
 4. Onpas komeat kevätmaisemat, sitä myös se komea kruunupää (vai rouva?) taisi olla ihastelemassa. Hienosti kissat kulkevat noissa pitkissä hihnoissa.

  Ikätoveri Tirre lähettää ymmärtävät terveisensä Tintille: hänkin paheksuisi moisia tungettelevia kysymyksiä, hirrrrrmuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuleman mukaan pellolla on näkynyt hirvilehmä kahden vasan kanssa, joten luultavasti kyse on rouvasta! Tintti lähettää terveisiä takaisin, että hienoa että ymmärtäjiä löytyy!

   Poista