torstai 28. toukokuuta 2015

Turhuudet TOP3

Triolan väki haastoi kertomaan kissamaisista hutiostoksista, joten mekin päätettiin kaivaa arkistojen kätköstä pari turhaketta. Kissoille vaan jostain syystä on niin kiva ostella juttuja, vaikka epäkiitollisempaa yleisöä saa hakea (ellei tuliainen ole ruokaa, tai jotain jossa voi kiivetä)!

3. Sija: Tavalliset lelut (ei huiskat)!

Tiedättehän miten kiva kissoille on shoppailla leluja? Sitten varmaan tiedätte myös sen, että ne kiinnostavat noin kaksi minuuttia, ja jäävät sitten lojumaan jonnekin nurkkaan (tai keskelle lattiaa, kunnes joku astuu päälle). Parastahan on se, kun tulet uuden hienon lelun kanssa kotiin, ja kissa haistaa sitä - ja palaa leikkimään hiusponnarilla tai pussinsulkijalla... Pentuna noiden lelujen kanssa vielä leikittiin, mutta nyt nuo lojuvat suurimman osan ajastaan tyhjänpanttina. Huiskalelut on toki eri juttu, niitä on kiva metsästää kun ne liikkuvat, mutta ehkä voisi muistaa vihdoin siellä kaupan leluhyllyllä, ettei näitä tavallisia kannata ihan tolkuttomasti ostaa...

Osa kokoelmasta...

2. Sija: Patteripeti

Mukava lämmin peti roikkumaan lämpöpatterin reunaan? Miten ihana ajatus! Paitsi että "sopii kaikenkokoisiin pattereihin" ei pitänyt paikkaansa, meillä oli kaksi senttiä liian leveät patterit. Kiinnitettiin se sitten sisukkaasti ikkunalautaan (joka notkui vähän vaarallisen näköisesti, joten laitettiin myös pedin alle jakkara), jotta saataisiin peti silti käyttöön. Täytyy kyllä muuten vähän ihmetellä, että millainen tyyppi tuon on suunnitellut. Tuohan on siis puhtaan valkoinen, ja vielä tuollaista kangasta johon tarttuvat ihan kaikki karvat. Sehän muuttuu alta aikayksikön epäsiistin näköiseksi, ja kerää kilon pölyä! No, mutta kaikenhan korvaa se, jos kelpasi kissakansalaisille?


No, kelpasihan se. Yhdelle kissalle. Ja vain yhden illan. Sen jälkeen siinä ei nukuttu. Ei edes istuttu. Että silleen. Tämä sai uuden kodin kaverilta, en tiedä onko siellä ollut suurempi menestys. Tai edes kapeammat patterit..

1. Sija: Pulmapeli!

Myrskyllä piisaa energiaa, ja sillä oli sitten tapana purkaa sitä vähän kyseenalaisiin asioihin (kuten jääkaapin avaamiseen, postiluukun paukuttamiseen ja roskien levittelyyn...). Emännällä heräsi ajatus: kulutetaan vähän kissan energiaa siihen, että se saa kaivella ruokansa pulmapelistä! Sopiva pulmapeli (voi kuulemma pestä myös astianpesukoneessa!) neljällä erilaisella tehtävällä löytyi Zooplussalta, joten ei muuta kuin tilaamaan.

Viimakin sai kokeilla. Näin hienovaraisesti sitä kuuluisi käsitellä...

Meillä oli haave viettää hauskaa iltaa katsellen, kun Myrsky pähkäilee pelin kanssa! Tai nukkua yö ilman postiluukun paukutusta, kun Myrsky pohtii peliä! Arvaatte jo varmaan miten kävi. No, ei se nyt ihan mennyt niinkuin haaveissa:

Myrsky osoittautui liian fiksuksi...
Tiesittekö, että kun tuon pulmalelun paiskaa pari kertaa ylösalaisin, kaikki pulmat ratkeavat noin viidessä minuutissa, ja herkut on syöty. Ja toki lelua pitää paiskoa vielä herkkujen loppumisen jälkeenkin, jotta isäntä ja emäntä pysyvät hereillä - jos vaikka herkkuja tulisi jostain raosta vielä lisää!

Vähänkäytetty pulmapeli lähtee hyvään kotiin ensimmäiselle halukkaalle postikulujen hinnalla :D

Mielenkiinnolla seurailen, mitä turhakkeita teiltä muilta löytyy!

6 kommenttia:

 1. Lelu turhuudet on tuttuja täällä, muut turhuudet eipä juuri.. :D Tommonen patteripeti on ollut munkin mielessä ja pari muutakin juttua mitkä ei ehkä olekkaan kissojen mieleen kuten riippumatto :D Eipä ole tullut tilattua onneksi, ainakaan vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patteripedissä on niin ihana ajatus! Mutta kun ei niin ei, ehkä se joillekin kelpaa sitten :(

   Poista
 2. Patteripedit on ihan tyhmiä! Pulmapelit taas niin kivoja!! Eipä ole vaan mielessäni käynyt, että ne voisi kääntää.. kun niitä on niin kiva pohtia. Mutta tuollaista minulla ei vielä ole! Saanks mä sen testiin? - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peti lähtee mielellään teille, jos kaksijalkaiset antavat luvan! Sähköpostilla vaan yhteystietoja miitanen@gmail.com :)

   Poista
  2. Siis Peli eikä peti, huo. :D

   Poista
 3. Voi eiiii. :D Ihme, ettei sulatkaan kelvanneet! Meilläkin moni lelu päätyy kaappia koristamaan, onneksi myös monia hittejä on löytynyt, jotka taasen ovat saaneet jäädä koristamaan lattiaa. :D Meillä tuosta älypelistä tykkäävät kaikki! Nora tahtoo sen omia, joten harvemmin muut siitä pääsevät nauttimaan, elleivät halua saada murinaa ja läimimistä osakseen...

  VastaaPoista