tiistai 25. kesäkuuta 2013

Arki edessä taas

Nyt on palattu taas arkeen Juhannustunnelmista, ja koska en ole tehnyt mitään blogipostauksen arvoista, voin ihan hyvin vaikkapa kerrata viikonlopun tapahtumia. Katsotaan josko huomenna kirjoittaisin vihdoin kesän ratsastustunneista, kun taas sellaisella käyn. Muuten olen lähinnä ollut töissä, ja käynyt kätköilemässä ja muuten lenkkeilemässä. Ei siis mitään hurjaa ja jännää :)

Viiri alas, lippu ylös
Juhannusaattona käytiin tosiaan kätköilemässä (katsottiin myös tulevan oman kätkön paikka!), mutta suunniteltuja Perskallion kätköjä ei lopultakaan haettu kun todettiin olevamme huonosti varustautuneita: reitti kalliolle käsitti minua lähes rinnankorkeudelle yltävän nokkos- ja vadelmaryteikön, johon ei t-paidassa ollut asiaa. Kun aluetta reunusti toiselta puolelta junarata, ja asuinalue jonka edessä oli kyltti "Yksityisalue: Kaikenlainen liikkuminen kielletty!", päätettiin hakea muita kätköjä Järvelästä, ja neljä kappaletta tarttuikin mukaan.

Myrsky tarkasti koivun, hyvä oli.
Kun palattiin takaisin, oli meille tuotu sisälle Juhannuskoivut. Minulle se on ihan itsestäänselvä perinne, mutta jäin miettimään että tekeekö muut sitä itseasiassa ollenkaan :D En ainakaan nopealla pohtimisella muista koskaan kellään muulla nähneeni koivuja sisällä, tosin Juhannuksena olenkin viihtynyt pääasiassa kotioloissa. Jos jonkun muunkin kotona on koivut sisällä, niin saa vinkata :D Tämä nyt jäi häiritsemään minua, koska olen pitänyt tuota aika itsestäänselvyytenä.

Taidonnäytettä...
Loppuaattoilta menikin sitten kotioloissa. Nostettiin lippu salkoon, ja vietettiin ilta saunoen, tikkaa heittäen (tauluun osuminen on jo haaste itsessään :D), mölkkyä pelaten ja grillaten. Äiti teki meille taas uuden vihdan saunaan, ihanat tuoksut tuoreesta vihdasta! Kokkoa ei loppujenlopuksi lähdetty katsomaan, vaikka se oman tunnelmansa olisi luonutkin. Sinne vaan olisi pitänyt jaksaa ajella autolla, kun ei omaan pihaan sellaista ollut sytyttää.


Kissojen Juhannus oli kärpästen jahtaamista lukuunottamatta kovin rentoa. Myrsky pääsi tietysti maistamaan grillipihviä, Viima sentään pysyi omassa ruokavaliossaan. Kissat näkivät myös jonkinverran vieraita, ja Myrsky pääsi jälleen yhden lapsen leikkikaveriksi :D On se kyllä niin mahtavaa, etteivät kissat vierasta. Tai Myrsky ainakaan :D
Miksi Myrsky nukkuu aina pää ylösalaisin?
Myrsky pääsi myös pihamaalle jolkottelemaan ihan vapaana, ja alkuun pysyikin ihan nätisti pienellä alueella tutkimassa paikkoja. Ja ryntäsi heti sisälle pää viidentenä jalkana säikähdettyään. Lopulta se vaan alkoi heittäytyä vähän turhan rohkeaksi, ja yritti tutkia maailmaa vähän laajemmalta alueelta. Ei kuitenkaan haluttu mokoman kaupunkilaiskissan eksyvn maalle, tai törmäävän naapurin Sylvesteriin, joten todettiin parhaaksi napata se kiinni (onneksi se on Myrskyn kanssa suht helppoa) ja pitää se lopun aikaa sisällä...Illalla käytiin vielä ruokkimassa nuoria hiehoja kauempana pellolla, ja häärittiin hetki siellä suunnassa. Hiehot olivat kovin kesyjä, ja seurasivat perässä kun etsittiin paria puuttuvaa yksilöä (jotka löytyivät lepäilemästä pellon toisesta päädystä). Mikko katsoi parhaaksi ottaa juhannusrisun käpäliin, etteivät sarvipäät astelleet liian likelle :D Heinä oli jo kaadettu, mikä tarkoittaa että minulta jää tänä kesänä heinähommat väliin! Todennäköisesti nuo ovat paalanneet ne pois jo ensiviikonloppuun mennessä.. Harmitus :( Ensikesänä sitten!

"Käyn ahon laitaa, minä ilman p..." okei, on meillä paidat päällä!

Juntit maalta.

Missä ne on?


Löytyi!


Seuraavana päivänä istuttiin kahvipöydässä kun kävi vieraita, ja sen jälkeen siirryttiin taas kätköilemään. Huovilan puistossa käytiin ohimennen museokierroksella, törmäsin tuttuihn mutta kätköä ei löytynyt vaikka miten kaiveltiin ja tongittiin! Tänne täytyy palata uudestaan, sillä kätkö oli kyllä varmasti paikallaan. Me ei vaan sitä löydetty. Kompensaatioksi löydettiin kätkö Kärkölän kirkon viereltä, ja saatiin yhteispelillä kiivettyä se korkealta alas (työpaikan virkistyspäivillä opituista ihmispyramidivinkeistä oli hyötyä!) ja takaisin. Sitten junailtiinkin jo kotiin, ja kissat saivat kovasti huomiota kissarakkaalta konduktööriltä, ja olivat oikein kiltisti Junassa, ja vasta bussissa matkalla keskustasta Hervantaan alkoi vähän protestia kuulumaan :D

Juhannusmaisema

Kotona taas!
Että tuo Myrsky on rento kaveri..

Pitäisi varmaan kohta tehdä taas jotain postaamisen arvoista! Esimerkiksi siitä, että kohta aion pakata ensimmäisen muuttolaatikon! Kohta alkaa olla tasan vuosi edellisestä.. Jännittävää! Kissavideotakin pitäisi kuvailla ja koota taas. Ja toiveitakin saa esittää!

2 kommenttia:

  1. Teillä kaikilla on ollut aivan ihana juhannus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :) Joku voisi sanoa rauhalliseksi ja tylsäksi, mutta me tykättiin!

      Poista