torstai 17. tammikuuta 2013

Hyvää huomenta

Harmittaa. Menin ryssimään kandidaatintyöhön liittyneen kypsyysnäytteen ilmoittautumisen. Tai no, pääsin kyllä ilmoittautumaan, mutta päivälle ja ajankohdalle, joka ei minulle oikeastaan sopisi.

En halunnut herätä aamukahdeksaan, joten valitsin huolellisesti sellaisen aloitusajan joka olisi edellisen tenttijän jälkeen, ja johon ehtisin nopeasti edelliseltä luennoltani. Systeemi oli ihan kamala, missään ei kerrottu kuinka kauan tentti kestää, ja että päällekäisiä aikoja voisikin kaikesta "hyvät ajat loppuvat vielä kesken!"-varoittelusta huolimatta varata. Missään ei lukenut, oliko joku tenttiaika/päivä jo täynnä.

Haluttu tentin aloitusaika ja päivämäärä vaan yksinkertaisesti kirjoitettiin lomakkeelle tietyssä muodossa, ja sitten vaan KOKEILTIIN että kelpaisiko se järjestelmälle. Jos ei kelvannut, se kai toivottavasti herjasi jotain, ja jos kelpasi (niinkuin minulla), niin se tallentui samantien.  Se vaadittu aloitusajan muoto oli annettu lomakkeen kenttään kyllä esimerkkinä, mutta jos sen pyyhki pois omaa tekstiään varten, ja sitten unohti, ei sitä saanut näkyviin enää muutoin kuin avaamalla ilmoittautumisikkuna uudelleen. Missään ei lukenut edes, että olisiko vaikkapa lauantai-sunnuntai välinen yö sallittu aika. Se olisi varmaan kokeilemalla pitänyt selvittää...

Kaikki valmiiksi varatut ajat näkyivät kyllä jossain toisella sivulla kalenterissa, mutta varausikkunassa näkyi kätevästi vain juuri tälle päivälle varatut ajat, ei mitään muuta, ja kun valitsin toisen päivän, ilmoittautuminen rekisteröityi samantien... No ei niillä muilla varauksilla sitten kai ollutkaan mitään väliä, koska päällekäisiäkin varauksia tarkemmalla kalenterin selaamisella löytyi. Ja toki sen varatun ajan muokkaamismahdollisuus oli liikaa pyydetty.

En ole missään ikinä nähnyt näin huonoa ajanvaraussysteemiä. Tervetuloa Teknilliselle Yliopistolle! Ajanvarauspaikassa ei myöskään kerrota, että missä tuo tenttipaikka sijaitsee.Vasta ilmoittautumisen jälkeen hoksasin myös että se tentti tosiaan kestää kolme ja puoli tuntia, eli se menee kokonaan päivän toisten luentojen luentojen päälle. No hienoa. Vieläpä suunnilleen kiinnostavimmat luennot koko lukuvuonna. Sitten iski ajatus, että niin, jossain välissähän sitä olisi syötäväkin... Eli joudun jättämään väliin jälkipuoliskon päivän ensimmäisistäkin luennoista, että ehdin syömään ennen tuota tenttiä.

Ja tarkoitushan oli tänäaamuna heti herättyä vaan nopeasti ilmoittautua tuohon tenttiin, ja lähteä sitten koululle... ei ihan mennyt niinkuin piti... ja nyt istun vinkumassa asiasta blogiin enkä ole lähtenyt mihinkään vieläkään...

Ja oikeasti suunnittelin kirjoittavani tänään blogiin jostain ihan muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti