torstai 17. tammikuuta 2013

Lontoo!

The house of parliament (c) OneRandomMonkey
Ettei ihan nurinaksi mene, postaan tänään toisenkin kerran, ja kirjoitan siitä mistä suunnittelinkin. Arvatkaa mihin me mennään kesän alussa! Lontooseen! Odotettavissa on brittiaksenttia, pari museokierrosta, nähtävyyksiä, kokemuksia, kaksinoloa, hassuttelua ja seikkailua. Elämäni ensimmäistä kertaa varasin liput ja majoituksen johonkin reissuun ihan itse, ja se meinasi olla jo vähän liian jännää. Lähdetään Tampereen lentokentältä, ja takaisin palatessa saavutaan Helsinki-Vantaalle puolilta öin. Se on sen verran myöhään, että kyyti Kärkölästä on vähän epävarma, eikä junakaan kulje, mutta osa seikkailua tämäkin. Ehkä me päästään jonkun tutun sohvalle nukkumaan, tai sitten saadaan se kyyti, sen näkee sitten.
Trafalgar Square (c) Olivier Bruchez

Hyde Park (c) shalawesome

Tässä iltani kuluksi aloin pohtimaan, että mitä kaikkea oikein tahtoisin nähdä, ja niitähän toiveitahan kertyi ihan kivasti. Tämän blogiviestin kuvituksesta löytyykin kohteita, jotka on ihan pakko nähdä. Ensinnäkin nämä hyvin perinteiset kohteet, tottakai. Mutta on niin paljon muutakin! Kaupungin iltavalaistus, puistot, ruoka, tunnelma.. Lontoota on näkynyt niin monessa eri elokuvassa ja sarjassa, ja se on mainittu monissa ja taas monissa kirjoissa. Voin sanoa jo nyt, että tulen 100% varmasti tuomaan mukanani kotiin jonkin Harry Potter-tuliaisen. Itselleni. Ihan omaksi.
The Tower Bridge (c) Anirudh Koul
Millenium Bridge (c) Peter ï€
Jos jollakulla on lainata lentokoneen käsimatkatavaraksi kelpaavaa, mutta tilavaa laukkua, saa vinkata :P Meneehän ne tavarat reppuunkin, mutta koska me ei aiota ottaa matkalaukkuja ollenkaan, olisi kiva käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi se tila minkä halpalentoyhtiö meille antaa. Ja olisihan se kamalaa olla lentokentällä ja kuulla, että reppu onkin mitoiltaan vääränlainen, eikä sitä saa ottaa koneeseen. Minun tuurilla niin käy kuitenkin... vaikka toisaalta ollaan sitä repun kanssa koneessa istuttu ennenkin :D Ehkä stressaan turhasta. Tahtoisi jo alkaa pakata!

Westminster Abbey (c) Edwhitaker

London Tower (c) Walwyn
Harmillisesti todella moni Harry Potterin kuvauspaikka on oikeasti toteutettu lavasteena, tai jossain muualla kuin Lontoossa. Tai sitten paikoissa, joihin ei ole julkista pääsyä, tai pääsymaksu on turhan mehukas (The London Zoo, esimerkiksi). Jotain sentään kuitenkin on! Tower Bridge näkyy Feeniksin kilta-elokuvan loppupuolella, Millenium Bridge taas romahtaa Puoliverinen Prinssi-elokuvassa. Trafalgar Square oli täynnä ihmisiä viimeisen elokuvan ensi-iltapäivänä, ja ihan siinä vieressähän on Taikaministeriön sisäänkäynti ;) Tavarataloissa on varmasti jotain viitettä Pottereista... jonkun täytyy varmaan pitää minut kaukana niistä osastoista... Ja tokihan on olemassa King's Cross. Siellä pitää käydä sekä laitureiden 4 ja 5 välissä (jossa elokuva on kuvattu), että siellä minne on merkitty laituri 9 3/4. Ja käydä ottamassa kunnon turistina kuvia.

Underground (c) Az1172
King's Cross! (c) Marcio Cabrai de Moura
Lisäksi pienet kuriositeetit pitää nähdä ihan omin silmin. Yhtäkään violettia ja kolmikerroksista bussia tuskin tullaan näkemään, mutta punaiset puhelinkopit, ja kaksikerrosbussit pitää nähdä. Nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen, ja todennäköisesti aika loppuu kesken kun nähtävää on niin paljon! Voisiko se toukukuun loppu jo tulla? Ja niin, taidan olla synttäripäiväni muuten reissussa, hups :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti