torstai 12. joulukuuta 2013

#12 Paljon puhetta tortusta

Mikä näistä on oikein muotoiltu?
Eilen leivottiin kauden ensimmäiset joulutortut. Minun standardeillani aika myöhään, viimevuonna taidettiin aloittaa torttukausi jo marraskuun alussa, ja mikäs siinä on aloittaessa, kun ovat niin hyviä. Kuten myös viimevuonna, tänävuonnakin keskusteltiin tortun oikeasta leikkaustavasta, ja hillon oikeasta asettelutavasta. Miten teillä tehdään tortut?

"No siis, voisin syödä nämä kaikki.."
Tänään käytiin työpäivän jälkeen ulkona syömässä, haistelemassa joulutorin tunnelmaa ja tekemässä vihoviimeiset joulushoppailut. Tarkoitus oli testata Ohranjyvä, mutta koska siellä oli täyttä (eikä oltu varattu pöytää), päädyttiin kokeilemaan viikinkiravintola Haraldia, eikä tarvinnut pettyä. Omalle lautaselle päätyi peltopyytä ja sorsaa. Aivan mahtavaa sapuskaa, ja mahtava reissu!


Kotiintullessa kirjoitettiin viimeiset joulukortit ja pistettiin punaiseen kuoreen. Ei nyt ihan hyvissäajoin, mutta ei kamalalla kiireelläkään. Sitten on enää muutaman lahjan tekeminen, niiden paketointi, ja sitten joulu voikin jo tulla! Kärkölä kutsuu minua ja kissoja aattoa edeltävänä lauantaina, M on varannut junaliput jo muutamaa päivää aiemmaksi omalle kotipaikkakunnalleen. Ja blogipostailurupeamakin on puolessa välissä jo! Mistähän sitä huomenna kirjoittelisi...

"Kertositko vaikka, että mitä nämä kummalliset valopallerot meillä oikein ovat?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti