maanantai 9. joulukuuta 2013

#9 Myötätuntomyrsky ja tohelo emäntä.

Haavekuva: Pelastuspartio Myrsky saapuu, tässä avaimenne, emäntä!
Emäntä mokasi tänään ikävästi. Jätti nimittäin kiireessä avaimet kotiin, kun lähti M:n kanssa yhdessä kohti yliopistoa. Se, että lähdetään ovesta yhdessä, ei kuitenkaan tarkoita, että palattaisiin takaisin yhdessä. Tämän hoksasin vasta, kun seisoin lujasti lukitun oven takana kauppakasseineni Mikon istuessa tentissä, ja tietysti ilman puhelinta. Yritin ujuttaa pientä kättäni postiluukusta, mutta en ylettänyt lukkoon, enkä uskaltanut kovin kovaa yrittääkään. Siitä vasta riemu olisi revennyt, jos olisin jäänyt postiluukkuun jumiin! Väliovi oli lähtiessä kiireessä jäänyt auki, joten luukusta näki suoraan, mitä sisällä tapahtui.

Kyllä tästä juuri ja juuri käsi menisi...
Postiluukkua kolistellessani sain paikalle yleisöä. Myrsky kävi puskemassa sormiani, ja työnsi käpäliä luukusta ulkopuolelle, ja kehräsi kuuluvasti samalla, kun siirtyi lopulta tuijottelemaan kauemmas hämmentyneenä. Ei sitä joka päivä joku postiluukusta kurkistele. Pahoittelen huonolaatuisia postiluukun kautta otettuja kuvia huonolla puhelimen kameralla huonossa valaistuksessa. Akkukin siitä loppui kesken kaiken. Tässä kuitenkin dokumentaatiota siitä, miten tapoin aikaa rappukäytävässä istuskellessani.

"Hei, Myrsky, avaimet, nouda!"
Mitä, se oikeasti lähti noutamaan?
...ei, kun haki vaan Viimankin ihmettelemään...
Lopulta, kun emäntä ei selkeästi ollutkaan tulossa ovesta sisälle, palasi Viima jonnekin nukkumaan, ja Myrsky jäi ovea vasten makaamaan niin, ettei sitä enää luukusta näkynyt. Kehräys vaan kuului. Ehkä kyseessä oli kissamainen myötätunnon osoitus? Tai sitten Myrsky vain halusi olla mahdollisimman lähellä siltä varalta, jos emäntä sittenkin päättäisi tulla sisään ja tarjoilla ruokaa... Tunti siinä rapussa tulikin istuttua ennen kuin pelastus tuli.

Saisikohan Myrskyn opetettua noutamaan avaimia käskystä, ja nostamaan ne emännän ulottuville postiluukusta? Kyllä se ainakin on joskus todistetusti avainta noutanut, mutta silloin se on sille täytynyt ensin heittää..

2 kommenttia:

  1. Minulla on suuri usko siihen, että kyllä ne avaimetkin olisi lopulta tuotu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan noin! :D No tälläkertaa pelastaja saapui ennen kun Myrsky ryhtyi toimeen. Ehkä se tiesi, että turha ruveta, kun joku tulee kuitenkin kohta päästämään emännän sisään, eikä vielä ole edes ruoka-aika?

      Poista