torstai 5. joulukuuta 2013

#5 Joulukorttiviritelmät

Asetelma valmiina, tunnelma kohdillaan!
Meillä ollaan kuluneiden viikkojen aikana kuvattu useampaan otteeseen erilaisia joulukorttikuvayrityksiä. Jokainen kissanomistaja tietää, että kissan, saati kahden, asetteleminen samaan kuvaan hienon jouluasetelman kanssa on vähintään haastavaa. Kerroin tästä hankaluudesta jo vuosi sitten täällä, ja nyt se jatkui. Yritys oli kova saada tunnelmallinen kynttiläkuva, mutta kamerankäsittelytaitojen puutteen, ja valaistuksellisten ongelmien vuoksi siitä ei oikein tullut mitään. Asetelma oli nätti, mutta kissat eivät pysyneet hetkeäkään paikallaan, ja jokainen kuva tärähti.

"Mikä piru tuo on?"
Luovuin toivosta tuplakuvan kanssa, ja yritin kuvata kissoja yksi kerrallaan. Ainahan ne voisi tietokoneella yhdistää sitten samaan kuvaan! No, eipä siitäkään mitään tullut! Myrsky pyöri puuhkahäntänsä kanssa aivan liian lähellä kynttilöitä aiheuttaen emännälle sydämentykytyksiä, ja viima pelkäsi koko kapistuksia..

Avustajakin pääsi kuviin ;)
"Okei, nyt istun tässä ja näytän paksulta, riittääkö?"
Kumpi on tärähtänyt pahemmin, kissa,
kuvaaja vai avustaja huiskansa kanssa?
Muutaman päivän päästä yritimme udelleen turvallisemmalla asetelmalla, mutta valaistus oli vieläkin himmeämpi, joten suoritus oli tuomittu epäonnistumaan. Eikä ne kissatkaan innostuneet yhtään koko touhusta.

Uusi asetelma, turvallisempi, mutta kovin pimeä..

"Et ole tosissas!"
Tänään satoi sitten ihan mukavasti lunta, joten ajattelin että mikäs siinä, kokeillaan. Lähdin töistä kotiin hetkeksi päivällä valoisan aikaan, ja nappasin kissat valjaisiin, kaverin mukaan, ja kameran kainaloon. Yritykseksi meinasi tämäkin idea jäädä, ja jälleen kissoja kiinnosti ihan joku muu kuin emäntä ja kamera.. vaikka oli raksujakin houkuttimena!
"Ei täällä viimeksi lunta ollut!

"Hei nyt oikeesti, loppu toi kameraleikkiminen!"

Mutta! Lopulta se onnistunut otos sieltä tuli, puolivahingossa, kun kissat säikähtivät jotain kauempana kuuluvaa ääntä, ja katsoivat samaan suuntaan! Tämän otoksen saatte nähdä myöhemmin lähempänä joulua, jääköön se yllätykseksi kortinsaajille. Se kerrottaneen kuitenkin, että olen erittäin tyytyväinen korttiin!

2 kommenttia:

  1. Joulukorttikuvaukset ovat niin hauskoja! Paitsi ehkä kissoista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissoilla oli kyllä melkoisen murhaavia tai vähintään pöllämystyneitä ilmeitä, että!

      Poista