sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kirjoitus kirjoittamisesta

Olen näköjään innostunut taas kirjoittamisesta. Kahdeksan postausta kuutena päivänä, ja nyt vielä postaus kirjoittamisesta. Mutta älkää säikähtäkö, eiköhän se tahti kohta hiivu! :D Tai sitten siirryn kirjoittelemaan vihdoin jätskiblogiin japanikuulumiset, ja syömään uusia jäätelöitä. Mutta takaisin asiaan, eli minä siis tykkään kirjoittaa. Blogi- ja foorumipostauksien lisäksi syntyy välillä lyhyitä tarinoita ja etenkin fanfictionia. Tälläkin hetkellä työn alla on yksi kunnon ikuisuusprojektificci, jota on koossa reilu sata sivua, eikä se ole vielä edes puolessa välissä. Osa tietää, mikä on kyseessä, ja muut etsiköön itse, on sitä vähän netissä julkaistukin :)

Se on kärsinyt vähän inspiraatiokatoa, sillä minulla on kyllä periaatteessa selvät sävelet siitä mihin suuntaan tarinaa olen viemässä, ja minulta löytyy pieni muistikirja jossa on sivukaupalla suunnitelmia, sivuhahmoesittelyitä ja muistiinpanoja. Juttu on siis kirjoittamista vaille valmis! Minulla on kaikki päätapahtumat mietittyna ja osa jopa valmiiksi kirjoitettuna. En vaan ole saanut aikaiseksi jatkaa kirjoittamista kun on vihdoin kaiken möllöttämisen päätteeksi vähän muutakin elämää kuin ruudun tuijottelu. Viisipäiväinen työviikko iltavuoroja, siihen päälle ratsastustunti kerran viikossa ja lenkkeilyä ja muuta mukavaa.

Mutta toisaalta tekisi hirveästi mieli taas jatkaa, se vaan vaatisi näin pitkän tauon jälkeen sen että lukisin koko tarinan uusiksi, että pääsisi kiinni tunnelmaan. Eikä oman tekstin lukeminen useempaan kertaan ole kovin herkkua.. Tuotakin olen kuitenkin lukenut jo moneen kertaan. Toinen ongelma on se, että jos kirjoitan ilman inspiraatiota, tekstistä tulee töksähtelevää. Kirjoitan ne suurimmat tapahtumat mutta siirtymiset niiden välillä on typeriä, kun en keksi niihin mitään fiksua...

Mielessä kävi että voisin myös aikanaan kääntää tuon tekstin englanniksi ja viskata jonnekin fanfiction.netiin näytille, mutta se vaatis aikaa ja keskittymistä ja fiksun beta-readerin. Kunhan elämäntilanne selkenee, niin ehkä tuota tekstiä alkaa taas tulla. Mutta jos nyt ensin kirjoittais jutun valmiiksi suomeksi! Oikeastaan haluaisinkin kirjoittaa.. Haluaisin myös aloittaa jousiammunnan ja järjestelmäkameran ja oppia kuvaamaan. Eikä noista mikään ole välttämättä mahdoton, mutta kun ei tunnu olevan aikaa paneutua kunnolla asiaan!

No itkuvinku. Miksen aloittais sen ficin kirjoittamista samantien, enkä vinkuis asiasta kirjoittamalla blogiin? :D Asenneongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti