lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kesäratsastustunti 8/8, pupuja ja aarteita

Torstaina oli sitten viimeinen kesäratsastustunti. Ennen tunnille lähtöä kävin koululla syömässä, ja ruokkimassa Hunnamuksen kanit. Olin nähnyt molemmat muutaman kerran ennenkin, mutta en ollut päässyt kosketusetäisyydelle. Nyt kun olen tullut moikkaamaan ruoan kanssa, olenkin sitten alkanut yhtäkkiä oikein kiinnostavaksi :D Varsinkin tämä toinen oli kovin tuttavallinen ja innokas, ja pyöri jaloissa ja melkein kiipesi säärtä pitkin ylös kun rapistelin ruokapusseja. On ne kanit kyllä suloisia ja pehmoisia!

Viimeisellä ratsastustunnilla ratsunani oli rautias ruuna Jet. Kun kyselin ennen tuntia, että millainen hevonen on kyseessä, sain ohjeeksi ottaa pitkän raipan mukaan. Kuulin myös toiselta ratsastajalta että kyseinen hevonen saattaa jämähtää vaan kentän keskelle ja olla tekemättä mitään. Lupasi siis todella hyvää! Heti tunnin alussa meinasin jo tuskastua kun heti, kun olisi pitänyt lähteä ravaamaan, herra kangistui ja pysähtyi paikalleen. Hankalan alun jälkeen päästiin kuitenkin fiksummin liikkeelle ja tunti alkoi sujua.

Hevosen kuvaaminen ja samalla taluttaminen on vähän hankalaa,
kyllä sillä oli oikeasti ihan kokonaiset korvat..
Jetillä oli mukavan pehmoiset askeleet, mutta sitä kiinnosti paljon enemmän muut hevoset, kuin minä.. Samoin kentän aidan alla olevat ruohotupsut. Meitä oli tunnilla kuusi, joten aina joku oli lähellä kun esimerkiksi olisi pitänyt laukkaa nostaa. Ympyrällä laukkaaminen tuntui lähes mahdottomalta kun tuntui ettei se hevonen reagoinut ulkopohkeeseen mitenkään, ja sisäohjalla kääntämällä pudotti tietysti raville. Silloin kun saatiin tilaa reipas suora, laukka sujui loistavasti.

Tunnilla ratsastettiin perus siirtymisten ja ympyröiden lisäksi vinoneliötä, joka oli hippusen hankalaa aina välillä kun en oikein saanut hevosta kuuntelemaan ulkopohjetta. Mitenkään liian tahmea hevonen Jet ei ollut, kunhan vaan aina pysähdyksistä päästiin liikkeelle. Siinä se sitten oli, viimeinen kesäratsastustunti! Ja olen todella tyytyväinen että sain aikaiseksi ilmoittautua tunneille :) Syyskuussa tulee olemaan ratsastusleiri Alavuden ratsastuskoululla. Sitä ennen pitäisi varmaan ottaa Niihamasta ainakin yksi irtotunti hyppäämistä, ettei leirillä hyppääminen tule taas ihan puskista.

Hunnamuksen esimerkin innoittamana löysin muuten eilen illalla myös elämäni ensimmäisen geokätkön! TTY:n kampusalueella olevaa multikätköä olin miettinyt jo fuksivuodella, mutta en aktiivisesti koskaan etsinyt. Satunnaisesti vilkuillut, mutta en löytänyt. Nyt sain pienen vinkin tuon ensimmäisen osion löytämiseen, mikä ehkä on vähän huijausta, mutta auttoi alkuun. Eilen illalla löydettiin sitten ihan omin avuin se toinen osio ja jätettiin viesti lokikirjaan. Harmi vaan ettei ollut mitään jätettäväksi kätköön. Mutta tästä saattaa alkaa uusi harrastus, ja vähän maustetta metsälenkkeilyyn :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti