maanantai 30. heinäkuuta 2012

Muuton anatomiaa vol. 2

No tulihan se ukkonen vihdoin! Ulkona räiskyy ja välkkyy tasaiseen tahtiin, sataa vettä ja valotkin vähän välkähti äsken. Saattaa jäädä siis postaus lyhyeksi, jos vielä hurjemmaksi äityy. Onneksi kuitenkin ehdin käydä työpäivän päätteeksi iltauinnilla Suolijärvellä! Vesi oli varmaan tuulen ja sateiden takia sekoittunutta ja viileää, vaikka päivä olikin ollut kuuma, mutta tulipahan mukavan raikas olo. Ei tälle kesälle ole kovin montaa uintikertaa kertynytkään.

Muutto etenee. Matti vei omat tavaransa pois lauantaina, ja itse olen myös saanut nyt uuteen asuntoon avaimet. Muutto alkaa täydellä teholla vasta keskiviikkona kun minulla on ensimmäinen vapaapäivä. Tähän mennessä on uudesta kämpästä pesty sauna, ja pakasteet siirretty vanhasta uuteen, ja vanhan pakastin sulatettu. Pakastimensulatusoperaatio päättyi vähän nolosti, sillä avasin vain nopeasti pakkasen ovet ennen töihin lähtöä ja jätin pyyhkeen lattialle. Ajattelin että joku kulho voisi olla siinä alla kätevä, mutta koska kaikki kulhot oli jossain muuttokuorman pohjimmaisena, totesin vain että kyllä se pyyhkeeseen imeytyy! Kuuluisia viimeisiä sanoja.

Takaisin tullessani lattia sitten lainehti, pyyhkeet oli aivan täysin likomärkiä, ja suurin osa vedestä oli valunut ja imeytynyt keittiön mattoon joka oli mytyssä siinä vieressä. Onneksi kaikki oli tosiaan imeytynyt siihen mattoon eikä esim. valunut pakastimen alle! Mattomytty oli myös estänyt veden valumista suoraan pahvisten muuttolaatikoideni alle pehmentämään niiden pohjia. Hyvä tuuri sentään! Lattian kuivaaminen olikin sitten mielenkiintoista kun kaikki loput pyyhkeet oli jo muuttokuormassa ja pikkupesuräteillä ei paljoa saatu aikaiseksi. No, paperiroskiksessa oli sopivasti sanomalehtiä, joten ei kun vähän temppuilua kehiin! Saatiinhan se lattia lopulta kuivaksi. Pyyhkeet ja matto on nyt vettävaluvina kylppärissä roikkumassa...

Omaa muuttokuormaa vanhassa kämpässä
Vanhasta kämpästä on huonekalujen siirron jälkeen paljastunut niin äärettömästi pölyä ja sotkua, että huhhuh! Toivon tosiaankin ettei sitä tarvitse yksin siivota.. Pitäisi pestä ikkunat, lattiat, pyyhkiä pinnat, putsata hella, jääkaappipakastin, parveke, kylppäri ja sauna. Olisi tehnyt samantien mieli näyttää koko kämpälle imuria kun sinne Matin muuton jälkeen pääsin, mutta koska en sellaista enää omista, tyydyin vaan irvistelemään. Myöhemmin sitten.

Uusi kämppä oli siivottu niin puhtaaksi että lattialta olisi voinut syödä! Kyseessä on siis 38 neliöinen 1h+tupakeittiö+sauna, josta alla kuvia siitä tupakeittiöstä, vielä tosin tyhjänä. Makuuhuone on aika pieni, mutta silti kuitenkin ovella erotettu tila, mikä tulee olemaan loistavaa sitten kun taloudessa asustaa eläimiä joilta täytyy joitakin huonekaluja/kasveja piilottaa siksiajaksi kun itse ei ole kotona vahtimassa.Ostin muuten mäntysuopaa kun se oli tarjouksessa! Ihan vain sen tuoksun takia. Voisi tuon keittiön maton pestä vaikka kylppärissä. Se ei varmaan pakastinvesissä lillumisen jälkeen tuoksu ihan kaikkein parhaimmalta edes kuivumisen jälkeen... Onneksi se on muovimatto, niin se ei sentään ole kovin painava märkänäkään. Huomenna voisi siirtää jääkaappitavarat ja kuiva-aineet uuteen kämppään, ja pestä jääkaapin ja pakastimen. Nyt voisi vaikka sammuttaa valot, ja yrittää katsella hiipuvan ukonilman salamoita :) Aivan liian vähän ollut hienoja ukonilmoja tänäkesänä!

Minulla on muuten ikävä omaa tietokonettani. Tuolla se makaa muuttokasan keskellä.. Keskiviikkona sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti