keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo

Aion tänävuonna tehdä piparkakkutalon. Taas. Katsotaan millaisen saan tänä jouluna rakennettua, sillä ajattelin etsiä jonkin kivan uuden mallin ja kokeilla. Saa nähdä miten käy. En ymmärrä miten ihmiset saavat tehtyä taloistaan niin nätejä! Kun itsellä ne taikinapalaset paisuu muodottomaksi uunissa, ja turpoavat vielä jokainen vähän eri suuntaan... yritä siinä sitten rakentaa taloa palasista jotka ovat ihan eri paria!

Tänävuonna voisi kokeilla myös jotain toista taikinaohjetta, ja tietysti sitä toista mallia.. Ja talon voisi koota munanvalkuais-tomusokeri-vaahdolla eikä kuumalla sokerilla. Kuuma sokeri sotkee, eikä äiti anna vieläkään minun tehdä sitä itse. Ikäänkuin muka uskaltaisin. Polttaisin vaan sormeni. Onko kellään vinkkejä, että miten tuota taikinaa pitää käsitellä, etteivät talonpalaset epämuotoutuisi uunissa?

Tämänvuotisesta yritelmästä laitan kuvia sitten kun se on tehty.. mutta vanhat toki on kuvattu myös, joten kai niitä voi esitellä vaikkei mitään mestariteoksia olekaan.

Vuosi 2010 - Ensimmäinen minun ihan itse tekemä talo...

Katto harottaa, ja sitä yritettiin pelastaa laittamalla savupiipun kylki katon päälle kyljelleen ettei ihan olisi mökin katto auki... savupiippu kun turposi ihan muodottomaksi, eikä sitä oikein katolle saanut... Koristelukin on vähän heikko, kun koristeita alettiin etsiä vasta aattoiltana. Kaupat tietysti kiinni, joten ainoat koristeet löytyivät jostain kaapin perälle unohtuneesta karkkirasiasta... Ja tietysti tomusokerista. Mutta ensimmäiseksi taloksi vähemmän epäonnistunut kuin voisi odottaa! Mutta aika surullisen näköinen se on...

Umpeenturvonneet ikkuna ja ovi...

Vähän veistä kun näytti niin saatiin sentään ovi auki...

Vuosi 2011 - Vähän parempi versio

Tämä onnistui vähän paremmin, ja kattokaan ei tarvinnut ylimääräisiä palasia. Koristeluunkin panostettiin tälläkertaa vähän enemmän, kun tajuttiin suunnitella vähän etukäteen. Ei tuo silti mikään kaunotar ole. Savupiippua en tähän edes yrittänyt tehdä, mutta olisi se tälläkertaa voinut onnistuakin kun talokaan ei turvonnut niin pahasti uunissa kuin edellinen. Sen sijaan pohja, possut ja kuuset on vähän palaneita tässä... Onneksi koristelut peittää sitä edes vähän!
Köhhh. Lettikiharat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti