torstai 13. joulukuuta 2012

Yllärileipomus

Huff, tämän päivän postaus tulee vähän myöhässä, mutta edelleen tämän päivän puolella! Kävin tänään jouluostoksilla, ja haahuilin pitkin kaupunkia (lopulta umpijäässä) viitisen tuntia. Siihen tavaramäärään verrattuna, mitä oikeasti sain ostettua, tuo aika on kyllä aika hurja... tosi monta kauppaa vain kiersin läpi ja totesin että ei löydy sitä mitä haen... Nyt on kaikki joululahjat ostettu, tosin yhtä niistä pitää vähän vielä muokkailla, ja käsintehtävät jutut on kesken. Ensimmäinen joulukortti saapui eilen, Joensuusta. Kiitos! Omat joulukortitkin tuli tipautettua vihdoin postilaatikkoon viimeyönä!

Mutta ei niistä sen enempää. Minä tein eilen elämäni ensimmäiset pasteijat!


Viimeyönä tuli siis tehtyä jotain muutakin. Nimittäin extempore broileripasteijoita. Hain vähän ennen iltakymmentä kaupalta tarjousbroilerinlihaa. Tai siis, hain jotain ihan muuta, mutta tuo broilerinjauheliha tarttui sitten mukaan myös. Heitin pannuun kasan pakastesipulia ja n. 200g jauhelihaa, paistelin ne öljyssä, maustoin, viskasin sekaan reilu puoli litraa vettä ja puolitoista desiä puuroriisiä. Ja lihaliemikuution! Sitten kun vesi oli haihtunut, iskin vielä sekaan jääkaappiin unohtuneen ranskankermapurkillisen. Sitten vaan soossi sisälle torttutaikinaan  (kaulin vähän ohemmiksi niitä levyjä) ja uuniin. Aivan täysin itse sävelletty resepti, ja ihan hyviä jopa tuli :D Itse tykkäsin, ruokaseuraksi tulleen kriitikon mielestä vähän turhan suolaisia, mutta kelpasi kuitenkin.

Jos joskus vielä tulee tehtyä jotain tällaista, niin pitää pitää mielessä että 7 torttutaikinalevyä ei riitä mihinkään edes kaulittuna, tai sitten täytettä pitää tehdä puolet vähemmän. Tai no, olisi noita taikinalevyjä voinut itseasiassa kaulia vähän enemmänkin: nyt noista tuli aika julmetun paksukuorisia... Ja olisihan nuo olleet kauniimpia jos olisi sivelty kananmunalla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti